Akyazı projesi temeli atıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şeref konuğu olacağı Akyazı Stadıtemel atma töreni yapıldı. Şölen havasında geçen törende Trabzonsporlu yöneticiler, futbolcular ve diğer branşların sporcuları tam kadro hazır bulundular.BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI İÇİN

Akyazı projesi temeli atıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şeref konuğu olacağı Akyazı Stadıtemel atma töreni yapıldı. Şölen havasında geçen törende Trabzonsporlu yöneticiler, futbolcular ve diğer branşların sporcuları tam kadro hazır bulundular.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYIN

AKYAZI TRABZON'U KALKINDIRACAK

gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç  temel natma töreninde yaptığı konuşmada ''Akyazı stadı hem Trabzon'u hem Trabzonspor'u sadece sprotif anlamada değil ekonomik anlamda  da kalkındıracaktır. Bu trabzonspor camiası çok iyi bilmektedir ki sizin kararlı duruşunuzla Akyazı stadının inşaasına bugün başlıyoruz. Bu stadın Trabzon ve Trabzonspor camiasına hayırlara vesisle olmasını diliyorum'' dedi.

AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

BÜYÜKŞEHİRLE TRABZON'DA YATIRIMLAR HIZ KAZANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar temel atma töreninde yaptığı konuşmada Trabzon'un büyükşehir olması ile yatırımların hız kazanacağını belirterek, ''Bu güzel günde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Trabzon'un eğitim ve sağlık şehri olması yolunda sizin büyük yatırımlarınız var. Trabzon Gümüşhane erzincan ve Erzurum yolu hızla ilerliyor. Trabzon'da sporun gelimesiş için bğyük yatırımlar yaptınız. Bugün temelini atacağımız stad için olmaz dediler mahkemeye verdiler. Ama yılmadık. Bunun yapılabileceğini herkese gösterdik. Çok yakında Trabzon'da 4 ve 5 yıldızlı otellerle yatak sayısı 10 bini aşacak. Trabzonlular sizi çok seviyor. Trabzon'un marka değerini artırmak için dah açok çalışacağız. Trabzon'un büyükşehir olması ile birlikte yatırımlara hız vereceğiz. 2 günde Trabzon'da yaptığınız programlarla Trabzon'a verdiğiniz değeri gösterdiniz. Partimize ve hükümetimize destek veren hanımefendi beyefendi ve genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

AKYAZI PROJESİNDE NELER VAR?

Akyazı Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte Trabzonspor 40 bin kişilik modern bir stada kavuşacak

Tenis, voleybol, basketbol ve futbol sahalarının yanı sıra kongre merkezi ve bir otel de projede yer alıyor. Akyazı’da 795 dönüm deniz dolgusu yapılarak 458 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. 40 bin seyirci kapasiteli. Stadyumun tribün altları dâhil olmak üzere tüm etrafı bir spor kompleksine dönüştürülüyor.

İhalesi 28 Mayıs'ta yapılan tesislere 3 bin 800 fore kazık çakıldı. Akyazı'da yaptırılacak stadyumun karşılığında Avni Aker Stadı, Yavuz Sultan Selim Futbol Sahası, 19 Mayıs Spor Salonu ve Akçaabat Fatih Stadyumu da TOKİ'ye verildi.

Akyazı'da 2954 VIP loca, 196 protokol ve 282 basın koltuğu var. 80 koltuk da engelliye tahsis edilecek. Ayrıca 2 yürüyen merviden, 15 asansör, 438'i kapalı 1479 kapasiteli otopark bulunacak.

2015-2016 sezonunda hizmete girmesi planlanan stat 40 bin kişi seyirci kapasiteli olacak, Gemiye benzeyen şekli ve teknolojisiyle uzay üssünü andıran komplekste 14 bin 790 kapasiteli otopark bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler