Akyazı projesi hakkında bilgi verdi

Gümrükçüoğlu Meclis toplantısının açılışında, Ankara’da yaptıkları Akyazı Projesi toplantısıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı toplantıda Akyazı Projesi’ni şehre bağlayacak ol

Akyazı projesi hakkında bilgi verdi

Gümrükçüoğlu Meclis toplantısının açılışında, Ankara’da yaptıkları Akyazı Projesi toplantısıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı toplantıda Akyazı Projesi’ni şehre bağlayacak olan ulaşım güzergahları üzerinde durulduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu “Akyazı Projesi’nin yapılmasıyla bölgede herhangi bir trafik sorunu ile karşılaşmamak için üç aşamalı çözüm planı hazırlandı.

Birinci aşamada öncelikle, şu andaki trafiği rahatlatacak adımların yanında Akyazı Spor Kompleksi’nin yapılması ile ortaya çıkacak trafiği rahatlatmak için mevcut yolun hemen yanına imkanlar ölçüsünde ilave şeritler yapılacak.

Böylece mevcut yolda şu anda bile Akçaabat istikametinde trafikte zaman zaman ortaya çıkan trafik sıkışıklığına da çözüm bulunmuş olacak. İkinci aşama olarak Karayolları’nın bizzat çalışarak öngördüğü, şimdiki yolun güney tarafında yapılacak tünel geçişi ile Kavaklı ve Yıldızlı’da yapılmakta olan yollarla irtibatlandırılması.

 Üçüncü aşama olarak ise yol güzergahında yapılacak kavşak düzenlemelerinin kuzey -güney bağlantıları itibariyle ileride yapılacak güney çevre yolu hesaba katılarak projelendirilmesi konusunda mutabakata vardık. Kentimizin vizyon projelerinden biri olacak Akyazı Spor Kompleksinin yapılmasıyla birlikte trafik sorunları ile karşılaşmamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel