AKSA’yı Başbakan’a şikayet etti

 AK PARTİ Giresun il Başkanı Av. Sabri Öztürk, AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Giresun halkına yaşattığı mağduriyetleri Ankara’daki il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını söyledi. Öztürk, Başbakan’ın anında ilgili bak

AKSA’yı Başbakan’a şikayet etti

 

AK PARTİ Giresun il Başkanı Av. Sabri Öztürk, AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Giresun halkına yaşattığı mağduriyetleri Ankara’daki il başkanları toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını söyledi. Öztürk, Başbakan’ın anında ilgili bakanı arayıp talimat verdiğini kaydetti. Öztürk, Giresun halkına çektirilen bu sıkıntıları normal karşılamayacaklarını sözlerine ekledi.
 
AK PARTİ Giresun İl Başkan Avukat Sabri Öztürk, AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin Giresun halkına yaşattığı mağduriyetleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını söyledi. Başbakan Erdoğan’la ikili görüşmede sorunu Başbakan’a bildirdiğini söyleyen Öztürk, “Sayın Başbakanımız, Giresun halkının AKSA’dan kaynaklanan sorunlarının çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a gerekli talimatı verdi. Giresun halkı müsterih olsun. AKSA firması artık halkımızı mağdur edemeyecek” dedi. Öztürk, yaptığı açıklamada, Ankara’da yapılan il başkanları toplantısına katıldığını, burada da Başbakan Erdoğan’la bazı bakanların da yer aldığı ikili bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti. İl Başkanı Öztürk, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Giresun’da bugünlerde en ciddi sorun durumuna gelen AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’den kaynaklı Giresun halkının yaşadığı sıkıntıları kendisine aktardığını ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın da görüşmede Giresun halkının yaşadığı elektrik sorunlarının çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a gereken talimatı verdiğini aktaran Öztürk, “Sayın Başbakanımız her zaman Giresun ve Giresun halkının sorunlarını yakından takip etmiş, çözümleri için de hassasiyet göstermiştir. AKSA firmasının halkımıza yaşattığı sıkıntıların giderilmesi noktasında da konuyla yakından ilgilendi. Gerekli notlarını aldı. Sayın Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da Giresun halkının layık olduğu elektrik hizmetlerini alabilmesi için de gereken talimatı verdi. Sayın Başbakanımız ayrıca çalışmaların ivedilikle başlatılmasını istedi” diye konuştu.
 

AKSA’ya bir tepki de TSGiAD’dan

 
 
TRABZON Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği AKSA Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin vatandaşı mağdur etmeye devam ettiğini belirterek, sokaklardaki aydınlatmanın yetersiz olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Yavuz Yılmaz, vatandaşın cebinden haksız bir biçimde alınan parasına karşı gereken mücadeleyi vereceklerini söyledi.
 
TRABZON Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği, elektrik dağıtım şirketi AKSA’nın vatandaşı mağdur etmeye devam ettiğini belirten bir açıklama yaptı. Açıklamayı TSGİAD adına yönetim kurulu üyelerinden olan Yavuz Yılmaz yaptı. Önce ki aylarda da konu ile ilgili açıklama yapan TSGİAD, vatandaşın parasının cebinden haksız yere alınmaması için gereken mücadeleyi vereceklerini kaydetti. 
 
SOKAKLARDA Kİ AYDINLATMALAR YETERSİZ
 
Sokaklarda ki aydınlatmaların da son derece yetersiz olduğunu belirten Yılmaz: “Hiçbir aydınlatmanın olmadığı sokaklarımızın yanı sıra kendi dibini aydınlatamayacak kadar düşük voltajdaki sözde aydınlatma lambaları ile de uyutulmaya çalışılmaktayız. Bu durumu tespit etmek için çok büyük testlere veya başka bir şeye gerek yoktur. Havanın kararmasıyla sokağa çıkan bir yetkili sorunu anlayabilecektir. Özellikle Havaalanı konaklar Mahallesi ile, Kalkınma Mahallesi öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerdir. Öğrencilerin yoğun olduğu bu bölgelerde sokaklarda aydınlatma olmayışı veya aydınlatmanın yetersiz oluşu başta kız öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğrencilerimiz için tehlike arz etmektedir. Gece evlerine veya yurtlarına geç saatte gitmek zorunda kalan ikinci öğretim öğrencilerinin başına gelebilecek herhangi bir tatsız durumdan firma yetkililerinde, firmaya yetkiyi veren ve gerekli denetimlerini yapmayan ya da eksik yapan devlet yetkililerinde payı olacaktır” vurgusu yaptı.     

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler