Akrabalarını eve toplayıp öldürdü

İzmir'deki Basınsitesi semtinde, 14 yaşındaki oğluna tecavüze kalkışan baldızının oğlu 16 yaşındaki N.T.'nin mahkum olmasına karşın olayı gururuna yediremeyip barışacağını söyleyerek akraba evinde topladığı 4 akrabasını öldüren, 1"ini de yaralayan İbrahim

Akrabalarını eve toplayıp öldürdü

İzmir'deki Basınsitesi semtinde, 14 yaşındaki oğluna tecavüze kalkışan baldızının oğlu 16 yaşındaki N.T.'nin mahkum olmasına karşın olayı gururuna yediremeyip barışacağını söyleyerek akraba evinde topladığı 4 akrabasını öldüren, 1"ini de yaralayan İbrahim Vural, toplam 129 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tecavüzcüye 16 yıl hapis

Olay, Basın Sitesi 52/12 sokak 19 numarada 2007 yılı Kasım ayında meydana geldi. 16 yaşındaki N.T., okuldan aldığı teyzesinin oğlu 14 yaşındaki T.V.'ye tecavüz girişiminde bulundu. Ardından, başına taşla vurarak öldürmek istedi. Günlerce hastanede yattıktan sonra hayata dönen T.V., kuzeninin saldırısına uğradığını söylemesi üzerine açılan davada N.T.'ye 16 yıl hapis cezası verildi.

Olayı sindiremeyince...

Oğlunun başına gelen olayın etkisinden kurtulamayan ve mahkemenin verdiği cezayı da az bulan İbrahim Vural, intikam için plan hazırlarken, olayları unutmak için barışma teklifinde bulundu. Barışma önerisini kabul eden bir fahri konsoloslukta şoförlük yapan N.T.'nin babası 43 yaşındaki Uğur T. aynı yerde aşçılık yapan eşi 36 yaşındaki Cennet T. ile eşi Emine'nin yeğeni Elif Gümerof ve onun eşi Ömer Gümerof, otoyol gişelerinde görev yapan akrabaları Yusuf Aygör'ün 52/12 Sokak 19 numaradaki, 3 katlı binanın 2'nci katındaki evinde bir araya geldi.

İbrahim Vural, eve geldikten sonra yanında getirdiği tabancayı çıkartarak bacanağı Uğur T., baldızı Cennet T., Elif Gümerof, eşi Ömer Gümerof'a ateş etti. İbrahim Vural, olay sırasında bakkaldan alışverişten dönen Yusuf Aygör'ü de binanın 1'inci kat merdivenlerinde vurarak öldürdü. Başlarından kurşunlananlardan 4'ü olay yerinde can verdi. Karnına kurşun isabet eden Elif Gümerof ise ağır yaralandı. İbrahim Vural, orada bulunan ev sahibi Yusuf Aygör'ün Afyonkarahisar'dan misafirliğe gelen kayınvalidesi Necmiye Gündüz'e ise ateş etmediği anlaşıldı.

''Cinayeti oğlumun gururumu kurtarmak için işledim''

Cinayetleri, 'cinsel saldırıya uğrayan oğlunun gururunu kurtarmak, sanığın ailesi ve onun lehine ifade verenlerden intikam almak için işlediğini' söyleyen İbrahim Vural hakkında İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sonunda Vural'ın suçu tahrik altında işlediği gerekçesiyle, cinayetler için 4 kez 28 yıl 4 ay, yaralama için de 16 yıl olmak üzere toplam 129 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel