"AKPliler çok yalan konuşuyor"

 Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya Haber61.Net’e konuştu.Teşvik yasası ile ilgili açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, “Trabzon için talihsiz bir karar alındı. 1985 yılından bugüne kadar Trabzon nüfusu gerilemi

"AKPliler çok yalan konuşuyor"

 

Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya Haber61.Net’e konuştu.

Teşvik yasası ile ilgili açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, “Trabzon için talihsiz bir karar alındı. 1985 yılından bugüne kadar Trabzon nüfusu gerilemiş durumda.  85 yılındaki Trabzon nüfusu ile şimdiki nüfusu arasında 25 bin gerileme var.”dedi.  Hükümetin yanlış politikaları Trabzon’nu çok gerilettiğini söyleyen Kaya ,”Trabzon ekonomi olarak tarıma yönelik yani fındık ekonomisine bağlı fındıkta ilimizde bitirildi. Teşvik yasası bu ilimizde çok önemliydi ama teşvik kalkıyor. Türkiye’de en fazla işsizlik oranın var olduğu şehirde siz kalkar teşviki kaldırır iseniz ne olur. 43 bin kişi bu yasanın kaldırılması ile etkilenecek işsiz kalacak.  Eğer bu olursa bu şehir gerçekten diz çöker. Asıl olan sorun bu şehrin göç vermesini engellemek. Hemen çevremizdeki ülkeleri kullanmalıyız bu coğrafyaya ihracat yapacak olan bir şehir haline getirmemiz gerekli Trabzon’da hep süslü sözler söyleniyor binlerce işsiz sokaklarda geziyor.”söyledi

Biz hükümet kanadına sürekli söylüyoruz Trabzon’da tek merkez ilçe olması şehir planlamasına uzak ve aykırı olduğunu ifade eden Kaya,” Trabzon için çok önemli bu böyle olmamalı 305 bin nüfuslu bir ilçe olmaz tüm ilçeler toplam 305 bin Trabzon’da tek ilçe 305bin bu böyle olmaz. Buralara hizmet getirmek için ikinci üçüncü belediye olması gerekli.”şeklinde konuştu Kaya,” Bugün baktığımız zaman şu haliyle Trabzon’da iki tane vergi dairesi. Bu bile tek bir ilçeye yetmiyor. Buda göstergesidir. Kendi çıkarları için Trabzon’da ayrım yapıyorlar bu böyle olmaz. Biz merkez ilçede iddialıyız ve altı oku tüm belediyelerde dalgalandıracağız hizmet bayrağıdır o bayrak.”dedi.

Süreci toplum dikkatli seyretmiş ise AKP’nin ne kadar yalancı olduğunu görmüştür şeklinde konuşan Kaya, “Biz orada ne söyledik biz bu şehirde yaşıyoruz hava kirliliği var dedik. Belediye başkanı 2009 yılında şehrin tamamına doğal gaz geleceğini Asım Aykan kendilerine söyledi.  Biz bunu belgelerle ispatladık. Bir takım çalışmalar yaptık ve gördük ki Türkiye’nin en kirli bir şehrinde yaşıyoruz. Değerler alarm veriyor. AKP ilçe başkanı ne dediğimizi anlamada kalktı “yalan konuşuyorlar” dedi. CHP yalan konuşmaz yalanları bulur ortaya çıkarır  belgelidir bu konuşmamız bütün yalanlarını ortaya çıkardık. Şimdi çıksın yalancılık yapmasınlar biz CHP olarak bunların yalanlarını açıklamadan bıktık bunlar yalan konuşmadan bıkmadı .”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler