Akil İnsanlar Trabzon'da!

'Çözüm Süreci' kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesi için oluşturulan ve heyetler halinde çalışmalar yürüten 'Akil İnsanlar'ın Karadeniz Grubu, Trabzon'a geldi.Akil insanlar Heyeti saat 11'de Trabzon Nov Otel'te yaptıkları toplantı için Polis ve Jandarma ekipl

Akil İnsanlar Trabzon'da!

'Çözüm Süreci' kapsamında Türkiye'nin 7 bölgesi için oluşturulan ve heyetler halinde çalışmalar yürüten 'Akil İnsanlar'ın Karadeniz Grubu, Trabzon'a geldi.

Akil insanlar Heyeti saat 11'de Trabzon Nov Otel'te yaptıkları toplantı için Polis ve Jandarma ekipleri büyük önlemler aldı.  

Türkiye Gençlik Biliği (TGB) üyesi bir grup Novotel önün de toplanarak AKP'nin Akli Trabzon'dan Defol, Ne Mutlu Türküm Diyene,birleşe birleşe kazanacağız, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz. şeklinde sloganlar atarak protesto gösterisi yapıyorlar. Robocop olarak tebir edilen polis ekipleri gösterecilerin önünde barikat kurdular. Protestocular Atatürk'ün gençliğe hitabesini okudular.

Öte yandan toplantıya katılmak isteyen CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve MHP İl Başkanı Muammer Demeli'nin talepleri geri çevrildi. İsimleri toplantıya katılacaklar listesinde olmadığı için otele alınmayan Karan ve Demeli birlikte ortak basın açıklaması düzenleyerek durumu protesto ettiler. Karan "Bu insanları Trabzon sokaklarında dolaştırmayacağız. Onların istediği şekilde provakasyonlara da gelmeyeceğiz" derken, Demeli ise "Biz buraya parti rozetimizi çıkartarak geldik. Biz buradayız. Türk milliyetçileri burada. Kardeşi kardeşle vurdurmak istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. BDP'nin yapamadığını burada 300 kişiye yaptırıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Bu arada 300 kişiye davetiye gönderildiği ancak toplantıya katılanların sayısının 150'yi bulmadığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

TATMİN OLMADIM

 Akil insanlar Karadeniz heyetinin Trabzon'da yaptığı toplantıya katılan ve toplantıdan erken ayrılarak çıkışta protestocuların yoğun tepkisi ile karşılaşan Esnaf Odaları Temsilcisi Fuat Özbay "İçerde bişeler konuşuyolar ama konuşulanlar beni tatmin etmedi. biz kimle savaş halindeydik ki şimdi barış yapacağız. Kürt kardeşlerimiz yıllardan beri Trabzon'da çalışırlar daha kimsenin onlara buradan gidin dediğini duymadım" dedi.

 

ASIL ÇAĞIRILMASI GEREKENLER ÇAĞIRILMADI

Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu'nun Babası sabri kurtoğlu, "Trabzon'a Akiller gönderilmiş gören yok. saklanıyor gizleniyorlar. Biz dernek olarak temsil edilmiyoruz.çağırılmamışız. nedenide listenin valilikten verildiğiymiş. Ama görüyoruz ki yanlız biz değil. CHP İl başkanı bile davet vedilmeyenler arasında.bu nasıl halkın davetidir. Bunu anlamak mümkün değil. Eğer onlar akıllı ise biz neyiz. Barış diyorlar barış nedir. Barış savaş yapan ülkelerin birbirleri ile anlaşmasıdır. Biz kimle barış yapacağız. Kime yenildik bizi yenen hangi ordudur. Eğer bu milletin içinden çıkan gönderilen çocukları kahramansa elbetteki bizim kahramanlarımız bu ülkenin nesi olacak merak ediyoruz. Başbakan biraz gerçekçi ise yalan söylemiyorsa öldürülen bir arap çocuğuiçin ilahı intikamdan söz ediyor da biz hangi intikamı kimden alacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler