Akil İnsanlar ismi güzel değil

Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, “Akil İnsanlar” ismini beğenmediğini belirterek, “Biz bu görevi memleket için vatan görevi olarak görüyoruz. Burada bir risk olsa dahi biz bunları göze alarak girdik” dedi. Samsun’

Akil İnsanlar ismi güzel değil

Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, “Akil İnsanlar” ismini beğenmediğini belirterek, “Biz bu görevi memleket için vatan görevi olarak görüyoruz. Burada bir risk olsa dahi biz bunları göze alarak girdik” dedi. 
Samsun’da Canik Kültür Merkezi’nde (CKM) düzenlenen toplantıda konuşan Akil İnsanlar Karadeniz Heyet Grubu Başkanı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, 30 yılın sonunda da bu terör sorununun yakın gelecekte biteceğine dair elimizde bir veri olmadıklarını vurguladı. Hakyemez, “Ama ülkenin bölünmez bütünlüğü açısından bir tehdit ile karşı karşıyasınız kolluk güçlerini devreye sokmanız gerekiyor. Ama sorunun çözümü noktasında başka yolları da devreye sokulmasında fayda var. Sorun günümüzde siyasi bir sorundur. Bu siyasi sorunun çözümü noktasında siyasi iktidarların insiyatif alması gerekmektedir. Bugün gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu sorunun çözümü noktasında çözüm süreci adı altında bir süreç başlatmıştır. Ama kritik ve hassas bir süreçtir. Çünkü verdiğimiz binlerce şehit var, ödemiş olduğumuz bir bedel var ve bunun akabinde bu acıları yaşamış olan insanların olduğu bir ülkede bu süreci başlattılar. Bu süreç Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği açısından önemlidir. Bunu hükümet başlattı ama sizinde takip ettiğiniz üzere bizlerde bu süreci desteklemekteyiz. Bize önerilen ‘Akil İnsanlar’ ismi çok da güzel bir isim değil. Aslına bakarsanız biz bu süreçte bir aracıyız. Biz halkla hükümet arasında köprü kurma vazifesini yapıyoruz. Ama bu süreçte bize çok değişik isimlerde yakıştırmalar yapılıyor. Biz buna gülerek cevap veriyoruz. Biz bunu memleket için vatan görevi olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti için yapmamız gereken bir iş. Burada bir risk olsa dahi biz bunları göze alarak girdik. Karadeniz bölgesinde görevli 9 arkadaşla birlikte illeri dolaşmaya başladık. Bu zamana kadar 3 il dolaştık” dedi.

Daha sonra diğer Akil İnsanlar olan Bendevi Palandöken, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Fatma Benli de konuşmalar yaptılar.

Yapılan konuşmaların ardından salonda bekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Akil İnsanlar’a sorular sordular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel