Akdeniz ve Ege'de sıkıntı var! Trabzon'da ise...

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun bölge derneği Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Rusya'daki kriz, Avrupa'daki durgunluk Ege ve Akdeniz'deki turizm beldelerinde ciddi rezervasyon kayıpları yaşanırken Karadeniz bölgesi y

Akdeniz ve Ege'de sıkıntı var! Trabzon'da ise...

Türkiye Otelciler Federasyonu'nun bölge derneği Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Rusya'daki kriz, Avrupa'daki durgunluk Ege ve Akdeniz'deki turizm beldelerinde ciddi rezervasyon kayıpları yaşanırken Karadeniz bölgesi yazı sıkıntısız geçireceğini ifade etti.

Akdeniz bölgesinin en önemli pazar payı olan Rusya'da yaşananlar ve Avrupa’daki ekonomik durgunluk rezervasyonlarda kan kaybına neden olduğunu dile getiren KATİD Başkanı Murat Toktaş, Rus pazarında ilk dört ayda bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 40 düşüş olurken yıl sonu itibari ile yüzde 30 bir düşüşün daha beklendiğini söyleyen Toktaş, ayrıca, ilk dört ayda Hollanda pazarında yüzde 26, İran pazarında yüzde 22, Fransa pazarında ise yaklaşık yüzde 67 bir düşüşün gerçekleştiğini ileri sürdü.

1-356.jpgGenel ağırlığı Türk ve Arap pazarından oluşan Karadeniz Bölgesi'ne gelen taleplerde bir düşüş olmadığını belirten KATİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Murat Toktaş, "Yurt dışındaki pazarlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı Ege ve Akdeniz bölgesinde ciddi turist kaybı olurken, pazar farklılığından dolayı bölgemizde rezervasyon kayıplarının yaşanmadığı gibi geçen seneye göre talep artışı yaşanmaktadır. Özellikle Ortadoğu’dan Trabzon'a yapılan direk uçuşlara ciddi bir talep olmaktadır. Yerli tur operatörleriyle yaptığımız görüşmelerde ise bölgeye ilginin çok olduğu gelen rezervasyonlarda bir artış görüldüğü söylenmektedir" dedi.

2014 yazının Karadeniz bölgesinin en yoğun yazını olduğunu söyleyen Murat Toktaş, "Geçen sene beklentilerin çok üzerinde yaşanan yoğunluktan dolayı yaşadığımız bazı aksaklıları tekrarlamamak için tesislerimiz ve belediyelerimiz gerekli tedbirleri aldı. Gelen misafirlerin beklentilerini sorunsuz karşılamamız bir sonraki yıllara gelecek olan taleplerin garantisi olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler