Akçabbat'ta kızını okula yollamayan baba!

Haber61net - Özel Haber - Trabzon'un Akçaabat İlçesi Kavaklı Beldesinde jandarma ekipleri 14 yaşındaki D.Ş isimli kızın babası tarafından okula gönderilmediğini öğrenince harekete geçti. Gelen İhbar üzerine önce Kavaklı İlköğretim okuluna giden Jandarma e

Akçabbat'ta kızını okula yollamayan baba!

Haber61net - Özel Haber - Trabzon'un Akçaabat İlçesi Kavaklı Beldesinde jandarma ekipleri 14 yaşındaki D.Ş isimli kızın babası tarafından okula gönderilmediğini öğrenince harekete geçti. Gelen İhbar üzerine önce Kavaklı İlköğretim okuluna giden Jandarma ekipleri burada okul yetkilileri ile bir süre konuştuktan sonra kızın babası A.Ş'nin yanına giderek karakola davet etti.

KIZINI OKUTMAK İSTEMİYOR

Jandarma ekipleri D.Ş'nin okuma hakkını elinden alındığını tespit ettiği baba A.Ş'ye İlköğretim ve Eğitim hakkında kabahatlerden işlem yaptıktan sonra Akçaabat kaymakamlığına bir yazı göndererek durumu bildirdi. Kaymakamlığa yazılan yazıda baba hakkında; " Kızını okutmak istemeyerek Kavaklı İlköğretim okulundan alarak eğitim hakkını engelledi." yönünde bir yazı gönderdi.

KAYMAKAMLIK DEVREDE

Jandarma baba hakkında yasal işlemini tamamladıktan sonra serbest bıraktı.  Akçaabat Kaymakamlığının ise öğrencinin okutulması ve tekrar okula gönderilmesi yönünde çalışma başlattığı öğrenildi. Öte yandan Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy'un daha önce görev yaptığı ilçelerde okula gönderilmeyen kız çocuklarının tespit ederek ailelere dava açtığı biliniyordu.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.Net 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel