Akçabaat'ta 'İstikbal Göklerdedir'

Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, yaptığı açıklamada, ilçede ilköğretim okullarında okuyan ve başkent Ankara'yı henüz görme fırsatı bulamamış 100 öğrenciyi yarın, bir günlük program için Ankara'ya göndereceklerini söyledi. Sosyal güvencesi olmayan 100 çocuğa

Akçabaat'ta 'İstikbal Göklerdedir'

Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, yaptığı açıklamada, ilçede ilköğretim okullarında okuyan ve başkent Ankara'yı henüz görme fırsatı bulamamış 100 öğrenciyi yarın, bir günlük program için Ankara'ya göndereceklerini söyledi.

Sosyal güvencesi olmayan 100 çocuğa Büyük Önder Atatürk'ün ''İstikbal göklerdedir'' sözünden hareketle Türk havacılığını tanıtmak istediklerini anlatan Özkan, şöyle devam etti:

''Teknolojinin insan hayatındaki yerini kavratmayı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkentini gezdirmeyi, TBMM'yi tanıtmayı, Trabzon siyasetinde görev alan milletvekillerini ve yaptıkları işleri öğreterek demokrasi bilincini geliştirmeyi, ayrıca Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsetmeyi amaçlıyoruz. Bu arada Ankara'da öğrencilerimizin bölgemiz milletvekillerini, Milli Eğitim teşkilatını ve işleyişini görerek bilgi edinmelerini sağlamak istiyoruz.''

Akçaabat Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ise 100 minik yüreğin Ankara'yı görme fırsatı bulacağını dile getirerek, ''Köylerinden gelerek Ankara'nın semalarında başkenti gizemini görmeleri güzel olsa gerek'' diye konuştu.

Finansmanı Akçaabat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca karşılanacak gezi programı kapsamında yarın sabah Trabzon'dan Ankara Esenboğa Havalimanı'na gidecek 100 öğrenci, başkentin simge yapılarını görme fırsatı bulacak. Ekip, gece saatlerinde yine hava yoluyla Trabzon'a dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler