Akçaabat'ta Restarosyon

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Orta Mahalle'de bulunan ve 19.yüzyıl Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi evler restore edilerek turizm açılacak.Trabzon'un Akçaabat ilçesi Orta Mahalle'de bulunan ve 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşı

Akçaabat'ta Restarosyon

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Orta Mahalle'de bulunan ve 19.yüzyıl Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi evler restore edilerek turizm açılacak.

Trabzon'un Akçaabat ilçesi Orta Mahalle'de bulunan ve 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan tarihi evler restore edilerek turizm açılacak.

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Orta Mahalle evlerinin turizme kazandırılması amacıyla restore edilen 3 evin çalışmalarına ara vermeden devam ediliyor. 1998 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu tarafından Sit Alanı ilan edilen Orta Mahalle evleri anıtsal mimarı örneklerini yansıtıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon'un hatta bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden olan Orta Mahalle evlerini çekim merkezi haline getirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi. Türkmen "Bunu yaparken ayrıca tarihi dokuyu korumaya özen göstereceğiz. Bir tane evimizin restorasyonu bitmiş bulunmaktadır" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler