Akçaabat'ta dev yatırım!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında Meclis’i ve kamuoyunu bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan F

Akçaabat'ta dev yatırım!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantının açılışında Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında Meclis’i ve kamuoyunu bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önümüzdeki hafta Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Akçaabat için 23 milyon Euro’luk dev bir yatırımın protokolünü imzalayacaklarını ifade etti.

Trabzon için büyük bir yatırım olan Kanuni Bulvarı’nı Büyükşehir Belediyesi olarak sıkı bir şekilde takip ettiklerini vurgulayan Başkan Gümrükçüoğlu, 23 bin 700 metre uzunluğundaki dev projede üç ayrı tünelin yapımının hızla devam ettiğini dördüncü tünelin inşaatının başlaması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Yolun tamamlanması ile Trabzon’a bir Trabzon daha ekleneceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, istikrarın sürmesi ile yolun 3 yılın sonunda önemli ölçüde tamamlanacağını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLER TRABZON’U ŞANTİYEYE ÇEVİRDİ

Trabzon’da TOKİ ile gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin hızla devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Trabzon’un şantiyeye dönüştürüldüğünü vurgulayarak “Şehri şantiyeye çeviren dev kentsel dönüşüm projelerinde kamulaştırılacak bin 573 binanın bin 337'si ile anlaşma sağlanarak 982’si yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 390 milyon TL ödendi.

Zağnos Vadisi’nde dördüncü etabın startı verildi. Tabakhane’de yıkımlar devam ediyor, şu ana kadar 117 milyon TL ödeme yapıldı. Ayasofya hepinizin haberi olduğu gibi tamamlanmak üzere. Çömlekçi’de kamulaştırmalar sürüyor. Bu yılın sonunda Çömlekçi’deki tüm kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olacak. Narlıbahçe’de 382 binanın kentsel dönüşüme tabi tutulması söz konusu. Meydan Parkı’nda ikinci etap devam ediyor. Orijinal belediye binasının ve İskenderpaşa Camii’nin eklentileri ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Ramazan ayının başlaması ile gerçekleştirilecek olan Ramazan etkinliklerinin, yaşanan elim olaylar nedeniyle bu yıl daha mütevazi şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yıl Ramazan ayında çok eğlenceli Ramazan programları değil, daha mütevazi Ramazan programları ile halkımıza hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE PERSONEL ALINDI MI ?” SORUSU

Başkan Gümrükçüoğlu’nun bilgilendirme konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nin personel norm ihdasının görüşülmesi sırasında soruları yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, 30 Mart seçimlerinin ardından kurulan Büyükşehir Belediyesi’ne tek bir personel alımı yapılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi’ne tek bir eleman alımı yapılmış değildir. Yakın zamanda da böyle bir imkana kavuşabileceğimizi sanmıyorum. Eleman alımı şuan mümkün değil… Trabzon’un büyükşehir olmasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Özel İdare çalışanlarımızın hak kaybı yaşamadan kamu kurumlarına paylaştırılması gündemde. Bu kapsamda çalışanlarımıza verilen formda ‘üç il seçiniz’ gibi bir ifade vardır. Bizler yapacağımız çalışmalar ile tüm çalışanlarımızın Trabzon’daki kamu kurum ve kuruşlarına gönderilmesini, hepsinin Trabzon’da kalmasını sağlamaya gayret edeceğiz. Hiçbir çalışanımız kesinlikle hak kaybı yaşamayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler