Akçaabat’ta bitmeyen kavga

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Akçaabat Belediyesi ile Söğütlü belde belediyesindeki deşarj kavgası gittikçe büyüyor.Söğütlü Belediyesinin sisteme müdahale edip çalışamaz hale getirmesinin ardından basında çıkan haberlere  Akçaabat Belediye Başkan Yardımcı

Akçaabat’ta bitmeyen kavga

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Akçaabat Belediyesi ile Söğütlü belde belediyesindeki deşarj kavgası gittikçe büyüyor.

Söğütlü Belediyesinin sisteme müdahale edip çalışamaz hale getirmesinin ardından basında çıkan haberlere  Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan yazılı basın açıklaması yaparak Gedikli’ye cevap verdi. 

Parlayan yaptığı açıklamada, Akçaabat merkez-Söğütlü-Yıldızlı-Kavaklı-Darıca kanalizasyon şebekeleri ve derin deniz deşarj hatlarının İller Bankası vasıtasıyla yaptırıldığını söyledi. Parlayan, “Proje gereği Yıldızlı beldesi ile Akçaabat merkez Yaylacık Mahallesi’nin bir bölümünün pis suları Söğütlü sahilinde yapılan derin deniz deşarjına, Kavaklı ve Darıca beldelerinin pis suları da Akçaabat merkezde yapılan derin deniz deşarjına bağlanmıştır. Akçaabat merkez derin deniz deşarjı Kavaklı-Darıca’yı almak kaydıyla yaklaşık 10 (on) yıldır çalışmakta olup, her yıl düzenli olarak bakımı yapılmaktadır. Akçaabat merkez ve beldelerin kanalizasyon şebekeleri sadece pis suları alacak şekilde projelendirilerek döşenmiştir. Biz Belediye olarak yağmur ve yüzey suyu sularının kanalizasyon hattına bağlanmaması yönünde büyük bir titizlik gösteriyoruz” dedi.

TESİSTE ARIZAYASEBEP OLDULAR

Söğütlü kanalizasyon projesinin 35 bin nüfusa hizmet edecek şekilde tasarlandığını ifade eden Parlayan, “Söğütlü’nün şu anki resmi nüfusu 11.744’dür. Bu nüfus öngörülen nüfusun çok çok altındadır. Söğütlü’de bugünkü derin deniz deşarjının iflası ve çekilen sıkıntı yağmur ve yüzey suyu sularının kontrolsüz bir şekilde tesise aktarılmasından ileri gelmektedir. Akçaabat merkez belediyesinin Yaylacık’tan verilen kanalizasyona pompalar vasıtasıyla aktarılmaktadır. Bu pompalar sadece pis su miktarına göre dizayn edilmiştir. İstense de daha fazlasını ve kaba cisimleri tesise aktarması mümkün değildir. Bu nedenle Söğütlü Belediye Başkanı Akçaabat Belediyesini suçlayarak pompa hattının önünü kapattırması, pompaların ve elektrik tesisatının arızasına sebep olması, ayrıca yetmemiş gibi gecenin geç saatinde testereyle terfi hattını kestirmesine kamu görevine, ne de başka bir yere sığmamaktadır.

BECERİKSİZ BAŞKAN

Akçaabat merkez Yaylacık mahallesinden Söğütlü derin deniz deşarjına Belediyeler arasında yapılan protokol doğrultusunda bağlantı yapılmış olması ve protokol doğrultusunda gideri düzenli bir şekilde işletme giderlerinden payına düşeni ödemesine rağmen Söğütlü Belediye Başkanının tek taraflı olarak hareket etmesine bir anlam verilememektedir. Söğütlü Belediyesi kullanım payı ödemesi olarak gönderdiği evraklarda derin deniz deşarjı ünitesinde sürekli üç kişinin çalıştığı belirtilmektedir. Deşarjda üç kişinin sürekli çalışmasına rağmen aksaklıkların olması düşündürücüdür. Bizimle birlikte tesisteki aksaklıkları, teknik ve maddi imkanlarımızdan da istifade ederek meselenin halledilmesi mümkündü. Yapılan işlem konusunda kamu malına zarar vermek ve bir tesisi işlemez hale getirme, çevreye zarar verme ve çevre kirliliği oluşturma hususunda gerekli hukuki yollara başvurulacaktır. Akçaabat Belediyesi olarak gündem olan bu sorunun giderilmesi ile ilgili çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Belediye Başkanı olarak acizlikleri, işletmeyi becerememelerinin suçunu ve cezasını Akçaabat Belediyesine yıkmak istemeleri anlamsız bir harekettir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel