Akçaabatlılar İtalya'daydı

Akçaabat'taki eğitim kurumlarından Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri, ''Bölgemizi ve Halk Hikayelerini Keşfedelim'' projesi uygulamasını İtalya'da gerçekleştirdi     Avrupa Birliği destekli Comenius Projesi kapsamında 16-24 Ekim tari

Akçaabatlılar İtalya'daydı

Akçaabat'taki eğitim kurumlarından Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri, ''Bölgemizi ve Halk Hikayelerini Keşfedelim'' projesi uygulamasını İtalya'da gerçekleştirdi
     Avrupa Birliği destekli Comenius Projesi kapsamında 16-24 Ekim tarihleri arasında İtalya'nın Potenza Bölgesindeki Barile'ye giden öğretmen ve öğrenciler, ''Hayat Boyu Öğrenme LLP Comenius'' projeleri çerçevesinde oluşturulan ''Bölgemizi ve Halk Hikayelerini Keşfedelim'' projesinin uygulamasını bu ülkede yaptı.
     Akçaabat heyeti İtalya'da herbaryum çalışması sergisi, halk dansları gösterisi, derslere katılım, çevreyi tanıma, spor etkinlikleri ve grupların birbiriyle kaynaşması gibi etkinliklere katıldı.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu, heyet adına İtalya'da yaptığı konuşmada, ''Yurtta sulh, cihanda sulh'' diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu devletten geldiklerini belirterek, ''Şiirinde 'Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' diyen Türk halk ozanı Yunus Emre'nin, 'Ne olursan ol, yine gel' diyen büyük Türk düşünürü Mevlana'nın memleketinden ve Muhteşem Süleyman'ın doğduğu şehir olan Trabzon'dan, öğrencilerimden, öğretmenlerimden ve halkımdan sizlere selam ve sevgiler getirdim'' dedi.
     İtalya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezen heyet, ''katılım belgesi'' dağıtım töreniyle ziyaretini tamamlayarak yurda döndü.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulu, proje kapsamında ilk ziyaretini mayıs ayında Slovakya'ya yapmıştı.
     Son ziyaretler ise gelecek yılın nisan ayında Akçaabat'ta gerçekleştirilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel