Akçaabatlı usta dümenden para kazanıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Mersin Beldesi’nde baba mesleğini sürdüren 56 yaşındaki Sebahattin Saraç yaptığı dümenlerle teknelere yön veriyor.İmal ettiği tekne dümenlerini Ege başta olmak üzere Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’ne gönderdiğini ve burala

Akçaabatlı usta dümenden para kazanıyor

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Mersin Beldesi’nde baba mesleğini sürdüren 56 yaşındaki Sebahattin Saraç yaptığı dümenlerle teknelere yön veriyor.

İmal ettiği tekne dümenlerini Ege başta olmak üzere Akdeniz ve Marmara Bölgeleri’ne gönderdiğini ve buralardaki teknelere dümen yaptığını belirten Saraç, dümenlerinin tekne ve yatlarda kullanıldığını söyledi.

Babasının yaklaşık 60 yıl kadar bu mesleği yaptığını kendisinin de 10 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü belirten Saraç, bir dümeni 3 gün ila 10 gün arasında yaptığını belirtiyor. İşini tam anlamıyla profosyonel olarak yaptığını belirten Saraç, “İmal ettiğim dümenler genellikle Batı tarafında bulunan tekne ve yatlara gidiyor.

Bölgemizde de sipariş alıyoruz ancak diğer bölgelere daha yoğun olduğunu söyleyebilirim. İşimi profosyonel olarak yapıyorum. Bir dümeni 3 gün ila 10 gün arasında yapıyorum. Çünkü bu işte işçilik çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel