Akçaabat'a da Tanjant yapılacak

Akçaabat Belediyesi Meclisi, projesi Karayolları Genel Müdürlüğünce çizilen ve ilçenin güneyinden geçmesi planlanan yolun imar planına işlenmesi kararını aldı. Belediye Başkanı Şefik Türkmen başkanlığında, Hasan Saka Salonunda gerçekleştirilen Meclis topl

Akçaabat'a da Tanjant yapılacak
Akçaabat Belediyesi Meclisi, projesi Karayolları Genel Müdürlüğünce çizilen ve ilçenin güneyinden geçmesi planlanan yolun imar planına işlenmesi kararını aldı. Belediye Başkanı Şefik Türkmen başkanlığında, Hasan Saka Salonunda gerçekleştirilen Meclis toplantısında, ilçenin Kavaklı beldesinden başlayıp Orta Mahalle'nin alt kısmı, Dürbinar Mahallesi, Yaylacık Mahallesi ve Osmanbaba kavşağından geçerek Söğütlü beldesine ulaşması planlanan yolun, Belediye tarafından imar planına işlenerek bu alanda imar uygulaması yapılması ve yolun hazırlanarak Karayollarına teslim edilmesi kararlaştırıldı. Başkan Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akçaabat Belediyesi sınırları içerisinden 4 bin 751 metresi geçmesi planlanan yol için üstlerine düşen görevi en hızlı şekilde yapacaklarını, bu yolun Akçaabat'ın güneye doğru açılmasını sağlayacak en büyük proje olduğunu belirtti. Yolun iyi planlanarak ileride pişman olunmayacak şekilde hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Türkmen, ''Yolun geçeceği alanı zaten biz önceden hazırlamıştık. Yaklaşık 20 metre genişliğinde bir yol güzergahı ayrılmış durumda. Çok az bir kısımda bazı binaları istimlak etmek gerekecek. Belediye olarak gerekli işlemleri yaparak yeni imar planını en kısa sürede tamamlayıp, inşaatın yılbaşında başlamasını arzu ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler