Akçaabat Belediyesi yine basıldı

Akçaabat Belediyesi'nce Yenimahalle mevkisinde 2006 yılında yapılan imar uygulamasını protesto eden bir grup, Belediye Meclis toplantısının yapıldığı salona girmek istedi.Bunun üzerine, yetkililer ile grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üze

Akçaabat Belediyesi yine basıldı

Akçaabat Belediyesi'nce Yenimahalle mevkisinde 2006 yılında yapılan imar uygulamasını protesto eden bir grup, Belediye Meclis toplantısının yapıldığı salona girmek istedi.

Bunun üzerine, yetkililer ile grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, bazı meclis üyeleri ve belediye görevlileri ile grup arasında arbede yaşandı. Tartışma, güvenlik güçlerince büyümeden engellendi.

Olay sonrası toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yaptıkları hiçbir işin yasalara aykırı olmadığını belirterek, "Hakkınızı yasal yollarda arayın. Belediyeye dilekçenizi yazın, size gerekli cevabı verirler. Kabadayılık ile hiçbir şey yapamazsınız. Burayı basmakla bizi korkutacağınızı mı sanıyorsunuz- Kimseden korkumuz yok" dedi.
 
Belediyenin kanunlarla yönetilen bir kurum olduğunu ifade eden Türkmen, şunları söyledi:
 
"Burada hiç kimse istediği gibi hareket edemez. Buraya toplantıyı dinlemeye gelen kişilere kapımız açıktır. Olay çıkartmak isteyenleri içeri almayacağız. Ama maalesef içimizde bunlara destek olan ve umut verenler var. Bunlara ön ayak olanlar oluyor. 'Bu idari karardır, bu iptal edilebilir' diye umut verenler var.
 
Bu olay herkese soruldu, edildi. Bu olaydan geri dönüş olmayacağını bunlara doğru anlatacağız. Şimdi aynı şekilde Yaylacık'ta uygulama yaptık, diğer yerlerde uygulama yaptık. Söğütlü'de uygulama yapıldı. Bunlar da mı iptal edilecek- Böyle bir şeyin imkanı yok. Yasalarda yeri yok. Tek yapacağınız şey mahkemeye vermektir.
 
Buradaki yaşlı amcalar, teyzeler feryat ediyor, 'yerimiz elimizden alındı' diye. Biz kimsenin yerini almadık. Herkesin yeri yerindedir.
 
Burada öncelikle orada yaşayanların menfaatine yapılan bir uygulamadır. O yol olmazsa oradaki yerlerden ne olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel