"Akan kanı durdurmalıyız"

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, “Türkiye’de bu terör nedeniyle ortaya çıkan bölünmez bütünlük noktasındaki hassasiyet hepimiz için geçerlidir. Sizler için, bizler için, hükümet için ama sorunun da çözülmesi gerek

"Akan kanı durdurmalıyız"

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, “Türkiye’de bu terör nedeniyle ortaya çıkan bölünmez bütünlük noktasındaki hassasiyet hepimiz için geçerlidir. Sizler için, bizler için, hükümet için ama sorunun da çözülmesi gerekiyor” dedi.

Hakyemez, Grup Başkanvekili Vedat Bilgin, Grup Sekreteri Fatma Benli, grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur, Ahmet Gündoğdu ve Bendevi Palandöken, Ordu’da bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin “çözüm süreci” olarak adlandırılan önemli bir sürece girdiğini söyledi.

Hükümetin süreçle ilgili bir yol haritası belirlediğini, halkın görüşünü öğrenmek için adım attığını belirten Hakyemez, sürecin oldukça hassas olduğunu aktardı.
Akil İnsanlar Heyeti olarak çözüm sürecini desteklediklerini vurgulayan Hakyemez, şöyle devam etti:

“Sorun son derece hassas. Türkiye’de bu terör nedeniyle ortaya çıkan bölünmez bütünlük noktasındaki hassasiyet hepimiz için geçerlidir. Sizler için, bizler için, hükümet için ama sorunun da çözülmesi gerekiyor. Şimdiye kadar 30 yıllık süre boyunca devlet, bu sorunun çözümü noktasında önemli işler yaptı ama sorunun bu şekilde çözülebileceğini söylemek zor. Dolayısıyla farklı yöntemlerle çözme noktasında arayışlara girmek lazım. Bu çözüm süreci olarak adlandırılan sürecin önemi de buradan kaynaklanıyor.”

Hakyemez, “siyaset” denilen mekanizmanın sorunlara çözüm bulmak için devreye girmesi gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Sorunların da çözülmesi için aynı zamanda konuşulması gerekiyor. Bu nedenle bu çözüm sürecini 63 kişilik heyet olarak önemsiyoruz. Hepimiz farklı dünya görüşüne sahip olabiliriz. Farklı dünya görüşüne sahip insanların tek ortak noktası, bu heyette de geçerli, akan kanın durması noktasında hemfikir olmamızdır. İktidarın bizi herhangi bir yönlendirmesi, yol haritası söz konusu değil.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel