AK Partili üyeler karşı karşıya geldi!

İl Genel Meclisi Başkanvekili Uğur Eraslan başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayının son toplantısında daha önce Giresun Üniversitesi’ne devredilen tarihi bina meclis gündemine damgasını vurdu. AK Partili meclis üyelerinin karşı karşıya geldiği meclis t

AK Partili üyeler karşı karşıya geldi!
İl Genel Meclisi Başkanvekili Uğur Eraslan başkanlığında gerçekleştirilen Nisan ayının son toplantısında daha önce Giresun Üniversitesi’ne devredilen tarihi bina meclis gündemine damgasını vurdu. AK Partili meclis üyelerinin karşı karşıya geldiği meclis toplantısında sözlü atışmalar yaşandı.
 
Giresun Valiliği tarafından Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne tahsis edilen gazi caddesindeki tarihi konak meclis gündemine geldi. İl Özel İdaresi, mülkiyeti Milli Emlak’a ait tarihi binayı valiliğe, valiliğin de üniversiteye tahsis ettiğini hatırlatarak, Milli Emlak’ın, ya valiliğin tahsisten vazgeçmesini ya da üniversiteden geri alması gerektiği yönünde talepte bulunduğu belirtildi.
 
Milli Emlak’ın talebi üzerine konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse; şunları söyledi: “Söz konusu binanın Giresun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi idare binası olarak kullanılması uygundur. Bu konuda Giresun Valiliği’nin tahsisten vazgeçmesi doğru olacaktır diye düşünüyorum. Bazı okul bahçelerinde bulunan binaların kamulaştırılarak okula kazandırılmasını uygun gördüğümüz gibi yine bir eğitim kurumu olan üniversitemiz fakültesine de bu tarihi binayı kazandırmalıyız. Zaten mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan bina valiliğimize, valiliğimiz de üniversiteye tahsis etmiştir. Biz, sadece valiliğin kendi tahsisinden vazgeçmesini onaylayacağız. Sonuçta bu bina zaten üniversitemizin kullanımındadır.”
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse’nin önerisine katılmayan AK Partili meclis üyesi Çetin Çakıroğlu da şöyle konuştu: “Yeni kurulan bir fakülte bulunmaktadır.Bugün fakültenin idare birimi olarak kullanılan bina yarın fakülte gelişip büyüdüğünde buraya ihtiyaç duymayıp başka amaçlar için kullanabilir. Bu yüzden iyi değerlendirilmesi açısından komisyona havale edilmesini öneriyorum.”
 
Bazı meclis üyelerinin karşılıklı önerilerde bulunması üzerine Meclis Başkanvekili Uğur Erarslan; “Bu konu sözlü atışmaya dönüşmüştür. Buna hiç gerek yoktur. Herkesin bir fikri ve önerisini belirterek en doğru kararı vereceğimiz bir görev icra etmekteyiz” dedi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ziya Köse’nin önerisiyle konu meclis oylamasına sunuldu, Giresun Valiliğinin kendi tahsisinden vazgeçme ve binanın üniversitede kalmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler