AK Parti Trabzon’da sürpriz aday!

Yaklaşan genel seçim öncesi Trabzon’da da heyecanlı bekleyiş sürerken aday olacak isimler de yavaş yavaş netleşiyor.Haber61.net’in edindiği bilgilere göre; Trabzon’da AK Parti’nin sürpriz adaylarından birisi de Selçuk Çebi olması planlanıyor. Güreşte bir

AK Parti Trabzon’da sürpriz aday!

Yaklaşan genel seçim öncesi Trabzon’da da heyecanlı bekleyiş sürerken aday olacak isimler de yavaş yavaş netleşiyor.

Haber61.net’in edindiği bilgilere göre; Trabzon’da AK Parti’nin sürpriz adaylarından birisi de Selçuk Çebi olması planlanıyor. Güreşte bir çok şampiyonluğu ve başarısı olan milli sporcu Çebi’nin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Ankara’ya çağrıldığı öğrenildi. Erdoğan’ın Çebi’yi mutlaka AK Parti’nin Trabzon milletvekili adayları arasında görmek istediği belirtilirken bu konuda çalışmaların başladığı belirtildi.  AK Parti’nin milli güreşçiyi Trabzon’da 4. Sıradan milletvekili adaylığına göstereceği öne sürüldü.

Öte yandan 32 yaşındaki  Selçuk Çebi, AK Parti’den aday gösterilip milletvekili seçilirse, en genç milletvekillerinden biri olacak.

Selçuk Çebi kimdir?

Selçuk Çebi 3 Haziran 1982’de Trabzon’un Araklı ilçesinde dünyaya geldi.

Lise eğitimini Araklı İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokul’unda eğitimini tamamladı.  Çebi, babasının teşviğiyle başladığı güreşte büyük başarılar kazandı.

2005 Akdeniz Oyunları'nda 66 kg grekoromende  ve  İzmir'de düzenlenen 2005 Yaz Üniversite Oyunları'nda 66 kg grekoromen stilde altın madalya kazandı.

2009 Dünya Güreş Şampiyonası 74 kg grekoromen stilde Avrupa Şampiyonu , Vilnüs'teki 2009 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 74 kg grekoromen kategorisinde Avrupa 3.sü oldu. Milli güresçi, 2010 yilinda Rusya'nin baskenti Moskova'da düzenlenen büyükler dünya sampiyonasinda da 74 kiloda ikinci kez dünya sampiyonu oldu.

Başarılı sporcu evli ve bir çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler