AK Parti Trabzon'da gövde gösterisi

Trabzon'da AK Parti'nin Aralık ayı İl Danışma Meclisi toplantısı başladı.Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı'ya partinin önemli isimleri katıldı. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olmak üzere AK Parti Trabzon

AK Parti Trabzon'da gövde gösterisi


Trabzon'da AK Parti'nin Aralık ayı İl Danışma Meclisi toplantısı başladı.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı'ya partinin önemli isimleri katıldı. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar olmak üzere AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile çok sayıda partili toplantıya katıldı.

İl Danişma Meclisinde İlk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar,yaparken ,Günnar  AK Parti’nin bugünlere gelmesi sürecini anlattı.

Günnar şunları söyledi: “Milletimizin yüzünü kara çıkarmayan teşkilatlar olarak sayın başbakanımızın milletvekillerimizin yerel yöneticilerimizin hizmetlerini halkımıza en iyi şekilde anlatarak bugüne kadar görülmemiş bir şekilde oylarını yükselten bir parti haline gelerek gelecekte büyük başarılara imza atacak bu teşkilatları oluşturduk” dedi.

Günnar konuşmasına şöyle devam etti: Öyle bir ülkeden geliyoruz öyle şartlardan geliyoruz ki bundan 7-8 yıl öncesinde başörtülülerin ikinci sınıf sayıldığı Allah diyenin ötelendiği, genç kızlarımızın üniversitelere alınmadığı bir ülkeden geliyoruz.

İnanç özgürlüğünün ne demek olduğunu bütün dünyaya demokrasi dersi ile bir kere daha vermiş olduk. Bu oyunlar yeni değil Osmanlı dönemi de Abdülaziz’in öldürülmesine kadar belirli hareketlerin dünyadaki din düşmanı millet düşmanı İslam düşmanı insanların oyunları olarak yaklaşık 300 yıldır ülkemiz topraklarında devam ede gelmiştir

Ama yeter söz milletindir anlayışını en iyi şekilde adalet ve kalkınma partisi yerine getirmiş milletimizin öz değerlerine hangi inançtan hangi mensubiyetten hangi meşrepten olursa olsun değer vermiş ve bugünlere adaleti tesis ederek gelinmiştir. Bizler alıştığımız bugünlere milletimizin öz değerlerine sahip çıktığımız için milletimizden vazgeçmediğimiz için bulunduğumuz mevki ve makamların geçici makamlar olduğunu hesap ederek Allah rızası için bugünlere geldik. Milletimizin dik duruşu benden olandan vazgeçmem anlayışı her türlü müdahaleye karşı duruşu Ak partiyi güçlendirmiştir.

Seçimlerde Trabzon teşkilatı olarak büyük başarılar elde ettik. Bundan sonra da buradaki coşkulu kalabalık gibi durmak yok yola devam anlayışı ile yaklaşık bir yıl iki ay sonra gerçekleştirecek olduğumuz yerel seçimlerde de üstün başarıları elde edeceğiz inşallah. Bu halkın emanetçileriyiz dedim biz emanete hıyanet edenlerden emanetten nemalananlardan değiliz.

Öyleyse birlikte bunu bir kere daha güçlü bir şekilde önümüzdeki yerel seçimlerde oyumuzu yükselterek tekrar göstereceğiz. Trabzon şehrimiz sayın başbakanımızın inisiyatifi ve isteği ile hak ettiği ve yıllardır özlediği Büyükşehir’e kavuştu. Büyükşehirle birlikte yüzyıllardır marka olan bu kent Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de yeniden o marka kent hüviyetine kavuşacaktır.

 

Bugüne kadar AK belediyecilikle yaptığımız hizmetler halkımızın dikkatinden kaçmıyor bu ilgi ve alaka kamuoyu araştırmalarında da kendini gösteriyor Hem yerel yöneticiler hem de teşkilatlar olarak üzerimize düşeni bugünden itibaren biraz daha fazla gerçekleştirirsek hedeflediğimizin üzerinde yüksek bir oy oranıyla 18 ilçede ve Trabzon Büyükşehir’de yeniden AK Parti lambalarını yakacağız. O sevinçle yeniden coşkumuzu seçim akşamlarında nasıl gizlediğimiz gibi ‘aman bize oy vermeyenleri de üzmeyelim, sevincimiz aşırıya kaçmayalım, çığlıklar atmayalım’ diye her seçim akşamı sizleri telefonla arayarak mesaj çekerek daha sakin daha itidalli olun dediğim o günleri özlemle bekliyoruz.

 Bizler mutluluğumuzu bile beyefendi bir şekilde yaşayacağız. Bu teşkilat sakin ve beyefendi bir teşkilattır. İl Başkanınız olarak sizlerle büyük bir gurur duyuyorum Yüzümüzü kara çıkartmadınız.

Sayın başbakanımız sadece büyükşehirle değil bölgemizin en büyük illerinden biri olduğunu deklere edercesine yaptığı yatırımların yanında bütün  dünyanın yakından tanıdığı Türkiye’nin ise çok iyi bildiği üstün başarılı bir ağabeyimizi de bakan yapmıştır. Kendisini Çevre ve Şehircilik bakanı olarak ülkemize kazandıran ve görevlendiren başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Sayın bakanımız Erdoğan Bayraktar  da her gün bütün Türkiye’yi düşünmek zorunda olduğu gibi Trabzon’dan da vazgeçmeden Trabzon’u düşündüğünü yakinen biliyorum. Teşkilatımızın en alt kademesinden en üstüne kadar vatandaşımızın en hafif sorunundan en büyük meselesine kadar Trabzon’umuzun yatırımlarla istihdamla ilgili tüm meselelerine varıncaya kadar yakinen ilgilenen bir bakanımız var. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun diyoruz.

 Biz teşkilatlar olarak bir tek gayemiz var. Bir beklentimiz yok, bu kadar güçlü bir teşkilat yüzbinlere varan teşkilat ne meclis ne belediye başkanlığı ne milletvekilliği ne bakanlık, ne valilik, ne müdürlük ne müsteşarlık veya aklınıza gelen hangi makam ve mevki varsa hiçbirinin  peşinde koşmadan hepsini yapacak bir anlayışla sadece hakkın rızasını kazanmak adına çalışıyor. Bunu birlikte devam ettireceğiz. On yıldır bu teşkilat ilçe ve il danışmalarında da muhalefete dudak ısırtıyor, biz yine bunu yapmaya devam edeceğiz. Allah nazardan saklasın diyoruz."dedi

GÜMRÜKÇÜOĞLU " BÜYÜKŞEHİR TRABZON'A  ÇOK ŞEY KATACAK

Akparti’nin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan İl Danışma Meclisi toplantısında İl Başkanı Adnan Günnar’dan sonra kürsüye Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu çağrıldı. Gümrükçüoğlu Trabzon’un büyükşehir ile büyük kazanımlar elde edeceğini belirterek”  Büyükşehir belediyesi için süreç içinde bilgilendirmeler devam edecektir. Geçtiğimiz hafta parti ayrımı gözetmeksizin ilimizdeki tüm ilçe ve beldelerde hangi partiden belediye başkanı olursa olsun ilk bilgilendirme ve karşılıklı görüş alışverişi yapmıştık. Ardından bu süreçte tüm ilçelerimizi ve beldelerimizi il teşkilatlımızı ziyaret ederek hazırlayacakları programla Trabzon’un neler kazanacağını arz etmeye çalışacağız

 

Ve tek bir cümleyle; Genel Merkezimizin Büyükşehir yasa tasarısı ile ilgili broşürlerinin yanına bizde tek bir sayfa halinde ilave ettiğimiz Büyükşehir neler getiriyor neler götürüyor  broşürleri ile  tüm teşkilat mensuplarımız karşılaşacakları soruları cevaplayacak temel bilgilere sahip olacak.Herkes çok iyi bilsin ki süreç içinde çok daha açıklıkla detay belli olacağı gibi her şey Büyükşehirle daha güzel olacak daha ileriye gidecek

 AKYAZI'DA DOLGU BİTTİ

2012 yılının sizin büyük gücünüzü nasıl değerlendirdiğini sayın bakanımınım ve milletvekillerimizin izni ile icmalini şöyle anlatabiliriz.2012 yılı için şunları söyleyebiliriz.

Akyazı’da dolgu bitti. Başbakanımızın sadece yasal düzenlemesini vaat ettiği ama Karadeniz’in ve Türkiye’nin sevdalısı olması nedeniyle bizzat üstlendiği bakanımızın talimatıyla başlayan bu proje dolgu aşamasını tamamlamış durumda. Ocak 2012 itibariyle bakanımızın ilgi ve bilgi, gayret ve destekleriyle Trabzonspor’un  ve bölgemizin UEFA  standartlarındaki 40 bin kişilik stadının 2013 yılı ortasına kadar ihalesi tamamlanmış olacak.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR

Kentsel dönüşümlerde Ayasofya’da geçen on gün itibariyle son binanın yıkımı da tamamlanmıştır. 40 milyon liralık istimlak bedelleri tüm hak ediş sahiplerine ödenmiştir. Kendimizin yerel dinamikleri ile çevre ve şehircilik mühendisleri ile hazırlanan rekreasyon projesi TOKİ tarafındın kabul edilmiş ve önümüzdeki ay kabul edilmiş olacak. Ayasofya kent balkonu olarak tüm kendin hizmetine girmesi 2014ün hizmetine girmesi gerçekleşecekNarlı Bahçe  ve Çömlekçide yürüten adımlarla devam ediyor.

 Zağnos’un 2009’dan önce yapılan etabı ve daha güneydeki etabı ile üçüncü etabı Zağnos tarihi köprüsü ile Maraş caddesi arası tayin edilen zamandan en az 4 ay önce tamamlanmış e halkın hizmetine sunulmuş olacaktır. Maraş caddesinden aşağı bölümünün ise hak ediş ve ödemeleri devam ediyor. Tabakhane vadisinde hani  nerede kazma vuruldu diyenlere inat  bu projede toplam 130 milyonluk kamulaştırma bedelinin 70 milyonluk kısmı ödenmiştir. Güneyden başlayan 110 binasının yıkımı tamamlanmıştır ve yıkımlar devam ederken bu çerçevede de o alanda yani tabakhane vadisinde Yenicuma ile vadi arasında 464 konutun projelendirilmesi belediyemiz tarafından tamamlanmış ve önümüzdeki aylarda ihalesi gerçekleştirilmiş olacak.

Oradaki sosyal problemler de ortadan  kaldıracak.  Herhangi bir şekilde satışa çıkardıkları zaman bile alıcı konumundan kurtarılacak. Hak ettikleri ücret kendilerine takdim edilerek  bu dev projenin başlatılmış olacak. Bu da 2012 yılı sonu itibariyle söylemenin gururunu yaşıyoruz. Bu dev proje tanjant yolunun altındaki bölümü 523 milyonluk bölümümü ilave edilmiş, Sezai Uzay ve Kaymaklı Mahallesinin  bir kısmı da yıllara sari olarak adım adım gerçekleştirilecek olması  Türkiye’nin en dev kentsel dönüşümlerinden birisidir.

Hak sahibi vatandaşlarımızı sizler vasıtasıyla bilgilendirmede bulunmak istiyorum.

TOK’nin kuruluşundan beri başbakanımızın vazifelendirmesi ile başkanlığını yapmış olan Bakanımız Erdoğan Bayraktar Çömlekçi kentsel dönüşümünün de imzası vardır. O zamanki teknoratımız şimdiki bakanımızdır. Şimdiki  TOKİ’nin nin de bakanımızın da Belediyemizin de dediği bir şey var . Vatandaşımızın hakkının yanındayız. Vatandaşımız Piyasaya çıktığında 100 milyara bir yerini satacaksa, yerini değiştirecek olması nedeniyle 120 verelim . Ama 100 milyarlık yerine 300 milyar isterse o iş yürümez orada kalır. Bakanımız diyor ki biz kentsel dönüşümlerden 1 TL kar istemiyoruz. Vereceğiniz arsa ve bina bedellerini yazın Üreteceğiniz projeyi yazın ve maliyetleri çıkarttığınızda bölün kaç lira ediyorsa onun üzerine TOKİ  ve bakanlığımız yüz para koymasın, Onun dışında yanılmalar eksiklikler olabilir, bunu da tayin edecek olan hakimdir, bilirkişidir. Bunların neticelenmesinde vatandaşımızın bu konuda kötü niyetli olan ben yapmadım yada  yapılmasın diye düşünenlere kapılmamalarını ifade etmek istiyorum.

 PROJELER DEVAM EDİYOR

Meydan Parkı ikinci etabını izleyebileceğiniz gibi başlattık ve devam ettiriyoruz. 15 bin m2 birinci etabı nasıl sunmuşsak ikinci etabını da ona ilave etmeyi başlattık. Ve buradan şehrimizin günlük hayat standardını daha yaşanılabilir kent olmasını temin olarak forum önünde EYOF parkı tamamlanmak üzere. EYOF parkı ve Gençlik oyunlarının hatırası olmakla beraber bir Japon hatıra parkı ve Osmanlı parkı vasfını da taşımaktadır.

 Bu dev projede tüm ülkenin bu projelerine destek veren bakanımızın bizzat finansmanını kendi bakanlığından  temin ederek Türkiye örneklerinde olduğu gibi bize sunmuştur. Sonrasına yollar geliyor. Dev Kanuni projesi, başbakanımızın Ulaştırma Bakanımızın Çevre Şehircilik bakanımızın ve sayın milletvekillerimizin desteği ile yol almaya devam etmektedir. 2013 yılında üç tünelinin yani Beşirli Bahçecik ve Boztepe tünellerinin yapım işlemine başlama hazırlıkları sürmekte. Hayat yolunun güneyden  kuzeye bağlanmasında mağduriyeti olan fedakarlık eden bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum .Kabahati varsa bizim belediyenindir Trabzon’un gençleri torunları için üç gidiş geliş olmasında ısrar ettik, Bizde şart koştuk. İstediğimiz Trabzon’un geleceği ve gelecek kuşakları içindir. Bura da bir kabahat varsa bizimdir. Erdoğdu yolu süratle devam ettirilmektedir. 2014 yılı sonunda tamamlanmasına çalışılmaktadır.

 ASFALT ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR

Teknik ve finansal hazırlıklar bakanlıklarımızın büyük destekleri olmakla birlikte, planlama ve programlamadaki  tahmini değerlerdir bunlar. Ayasofya kavşağını nasıl şehre kazandırıldığını izlemektesiniz. İtfaiye kavşağı da aynı şekilde düzenlenecektir.

Belediyemiz çalışmaları ile gayretleriniz ile her yıl onar tane olmak üzere 30 sıfır otobüsü halkın hizmetine sunmuştur. Önümüzdeki yıl da 2013 yılında 10 otobüsün alınması ile taşıma filomuzu yenilemiş olacağız. Eskilerin en yenilerinden birkaç tanesi elimizde kalmış olacak. Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Sayın bakanımız asfalt plentinin kurulmasında bize büyük katkı sağlamış, bu destek plentin çalışması sırasında da devam etmiştir. Bize verdiği asfalt desteği ile şehrimize, ilçemize ve  beldelerimizin tümüne ulaştık.

Biz sadece ilçe ve belde belediyeleri ile yüzde 50yi teşkil eden bütünün bedeli için protokol yaptık. Gücümüz sınırlı olduğu için sessiz sedasız bakanımızın desteği ile  OSB’yi pırıl pırıl asfaltla kapladık.

TRABZON TEMİZ KENT

2013’te yapacakları hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan destek isteyeceklerini kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Türkiye’nin en temiz ilk beş şehri arasında olduğunu bunun da kamuoyu araştırmalarında ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

BAKAN BAYRAKTAR: AK PARTİ ÖNCESİ KÖTÜ YÖNETİLİYORDUK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ise yaptığı konuşmada Ak Parti iktidarı öncesinde Türkiye'nin kötü yönetildiğini belirterek, "Türkiye, 2002 yılının sonuna gelindiğinde topladığı vergiyi gavurdan aldığı paranın faizine veriyordu" dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Bayraktar, partisinin icraatlarını anlattıktan sonra, Ak Parti'nin sadece bir siyasi görüş doğrultusunda değil, milletin duyguları, düşünceleri, fikirleri ve talepleri incelenerek oluşturulduğunu anlattı. Sorumluluklarının büyük olduğunu kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:

"Misyonumuz ve derdimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin İstiklal mücadelesinin misyonudur. Bizim vizyonumuz, derdimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş manifestosudur. Sorumluluğumuz ufak tefek değildir. Türkiye, 2002 yılının sonuna gelindiğinde topladığı vergiyi gavurdan aldığı paranın faizine veriyordu. Nereden nereye geldik? 140 katrilyon batık parayı bu ülke ödedi. Tasarruf Fonu'nda parayı topladılar, para gitti. Kim ödedi? Biz ödedik. Çok ciddi yatırımlar yapılıyor ama daha yapmamız gereken çok iş var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel