"Ak Parti Apo'nun sözünü dinliyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli gündem ve çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.Demeli, Haber61.net’e Kobani ve Kürt sorunu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Demeli, açıklamalarında hükümete sert bir dille yüklenirken

"Ak Parti Apo'nun sözünü dinliyor"

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli gündem ve çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı.Demeli, Haber61.net’e Kobani ve Kürt sorunu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Demeli, açıklamalarında hükümete sert bir dille yüklenirken sorunların ana kaynağı olarak AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdi.

İşte o çarpıcı açıklamalar;

-Türkiye Kobani ve çözüm sürecinde  nereye doğru  gidiyor?

-Milliyetçi Hareket Partisi hükümetin  bu gidişinin  yanlış olduğunu başından beri dile getirmişti.Teröristler müzakere ile değil mücadele ile ortadan kaldırılmalıdır.Yaklaşık üç dört ay önce Salih Müslim Türkiye’ye geldiğinde  o zamanın başbakanı ve dışişleri bakanı ile görüşüp Demokratik Birlik Partisi(PYD) hakkında bilgi vermişti.Biz Salih Müslim’in gelmesine tepki göstermiştik.

-Salih Müslim’in Türkiye’ye gelmesi size ne ifade ediyor?

dsc_0818.jpg

Bizim için Apo neyse Salih Müslim’de odur.Müslim PKK ile eşdeğer olan PYD’nin başkanıdır.Biz PYD eşittir PKK demiştik ama kimseye bunu inandıramadık ama Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bunu yeni kabul ediyor.15 gün önce Müslim gelip hükümetten  silah yardımı istemişti Allahtan hükümet bu hatayı yapmadı fakat geçmişteki hataları tekrarlayıp Apo’yu meclise getirecek kadar ona sevdalılar.Hükümet Apo’yu bizden daha çok seviyor,ağızlarından ne PKK’ya ne PYD’ye ne de HDP’ye karşı ağızlarından kötü bir söz çıkmıyor.

-MHP olarak Türkiye’de ki Kürt sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türkiye’de Kürt sorun yoktur.Bunu cumhurbaşkanımız da kendisi  yıllar sonra olsa bile söylemiştir.Türkiye’de PKK,KCK,PYD sorunu vardır.Bizim için Türk demek Kürt,Laz,Çerkez demektir.Biz ırkçı değiliz ama milletimizi çok severiz milletimiz içinde herkes vardır.Türk Kürt kardeştir, kabul etmeyen kalleştir.

-Kürt sorunu askeri yolla mı yoksa siyasi yolla mı çözülmelidir ?

Kürt sorunu değil PKK sorunudur bu ve bu sorun askeri yolla çözülmelidir.Sadece siyasi yollarla da çözülemez.Bugünkü sorun mücadeleyle olur,teröriste kesinlikle taviz verilmemelidir.Terörist terörist muamelesi görmelidir hükümet teröristi şımartıyor.Bunun en güzel örneği Jandarma Kolluk Kuvvetlerini İç İşleri Bakanlığına bağlamak istiyor.Bu Apo’nun emrettiği bir olaydır ve hükümet bunu yerine getirmektedir.Cumhurbaşkanı Amerika’nın taşeronudur,bir kulağı Apo’da bir kulağı Amerika’da dır.

-MHP iktidara gelirse nasıl bir çözüm getirecek?

MHP güven ve barış getirecek.Bizim Kürtlerle sorunumuz yok aksine kardeşlik bağımız var.Biz savaş meydanlarında omuz omuza mücadele ettik ama bu kardeşliği bozmak isteyenler var.2015 seçimlerinde Türkiye gerçekleri görecektir ve biz iktidara geldiğimizde bu sorunu ortadan kaldıracağız.AKP’ye oy verenler akıllarını başına alsınlar.

Haber: Elif KAYA/Müyesser ANİK

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler