Ahmet Musaoğlu iddiayı yalanladı

Araştırmacı yazar Ahmet Musaoğlu Trabzon Gazeteciler cemiyetinde Karadeniz’de Nuh tufanı bulundu iddiası ile ilgili basın açıklaması yaptı.Musaoğlu yaptığı açıklamada “Karadeniz’de Nuh Tufanı yaşandı iddiası, Nuh Tufanı Ay’da yaşandı iddiasıyla aynı şey d

Ahmet Musaoğlu iddiayı yalanladı

Araştırmacı yazar Ahmet Musaoğlu Trabzon Gazeteciler cemiyetinde Karadeniz’de Nuh tufanı bulundu iddiası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Musaoğlu yaptığı açıklamada “Karadeniz’de Nuh Tufanı yaşandı iddiası, Nuh Tufanı Ay’da yaşandı iddiasıyla aynı şey demek olur. Ki her iki iddia da ‘bilim dışılık’ demek olur. Haliyle de Karadeniz’de Nuh Tufanı yaşanmamıştır. Halkımızı “yanıltan” medya haberlerinde ileri sürüldüğü gibi de ispatlanmış bir bilimsellik de yoktur.

Hem bir bilimci, hem de medeniyet tarihçisi olarak diyorum ki; Karadeniz seviyesinin, günde 15 cm. su yükselmesi ile Nuh Tufanı yaşandığı ve de Tufan hadisesi dolayısıyla yaşadıkları bölgeyi terk eden insanların tarımı Avrupa’ya ve Mezopotamya’ya taşıdıkları şeklindeki William Ryan ve Walter Pitman kökenli iddialar, Bilimsel çöplükte bile yer bulmaz”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler