Ahmet Kaya'dan kemençeli TOKİ göndermesi

Trabzon CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya bugün Pelitli beldesi Adnan Kahveci mahallesinde TOKİ mağduru olan vatandaşlar adına bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında Kaya, konuşmasını yaptıktan sonra Sayın Belediye Başkanı Orhan F

Ahmet Kaya'dan kemençeli TOKİ göndermesi

Trabzon CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya bugün Pelitli beldesi Adnan Kahveci mahallesinde TOKİ mağduru olan vatandaşlar adına bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında Kaya, konuşmasını yaptıktan sonra Sayın Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve TOKİ Komisyonu’na Kemençeli gönderme yaptı.

Kaya düzenlediği basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulması gereken çok ciddi ve önemli bir konudur. Dolayısıyla bugün bizler buraya siyaset yapmaya gelmedik. CHP olarak bizlerin temel amacı halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bunun için buraya geldik belki biraz geç geldik özür diliyorum. Değerli katılımcılar samimiyetle inandığım bir şeyi sizlerle paylaşacağım. Trabzon şehir olarak çok ağır bir TOKİ mağduriyeti yaşıyor. Bu TOKİ mağduriyeti kentsel dönüşüm mağduriyeti sadece Pelitli Adnan Kahveci mahallesine ait değil. Daha önce örneklerini de yaşadık. Zağnos vadisinde, Tabakhane vadisinde yaşadık. Vatandaştan yeşil alan diye alınan arsalarda bugün apartmanlar yükseliyor. Arkasından Çömlekçi’de çok ciddi mağduriyetler yaşandı yaşanmaya devam ediyor. En son Pelitli örneği Adnan Kahveci mahallesi örneği. 412 parsel ve 78 dönüm arazide Belediye’nin hükümetle TOKİ işbirliği ile yaptığı kentsel dönüşüm adlı projenin çok büyük mağduriyetler yarattığı gerçeği ile karşı karşıyayız.

Bu toplantıyı yapmadan önce halkımızla bir takım görüşmeler yaptık. Vatandaşımıza ilk önce Belediye’nin kurduğu komisyon gelip yerinizin değeri şudur bize inanın bizlere güvenin dedi. Bir çok vatandaşımız da güvendi. Bazı vatandaşlarımız da yerlerimiz değerli yerler diyerek kabul etmediler ve mahkemeye gittiler. Zaman gösterdi ki o mahkemeye giden arkadaşlar çok doğru bir şey yapmışlar. Sayın Belediye Bakanı’na ve TOKİ’ye güvenen vatandaşlarımız çok büyük mağduriyet yaşadılar. Mahkeme yolu ile hakkını arayan vatandaşlarımız yüzde 40 yüzde 100 hatta bir arkadaşın ifadesiyle yüzde 300 oranında fazla para aldı. ani belki de ancak değerini aldı. Şimdi bu soruyu sizler huzurunda Sayın Belediye Başkanı’na ve o komisyon yetkililerine soruyorum. İlk komisyonu kurdunuz. Geldiniz vatandaşın evine toprağına değer içtiniz. Metrekaresine 100 Lira dediniz. Arkasından gelen komisyon 300 Lira dedi hangisi doğrudur. Bu sizin vicdanınızı sızlatmadı mı? Bu vatandaşa yapılan mağduriyet sizlerin vicdanınızı sızlatmadı mı?”

Bölgesel şiveyle söylenilen Kemençe’nin sözleri şu şekilde:

Başkan dedikleri, Başkan bizdendir deduk

Sözlerine güvenduk

Ummadığımız bir yerden büyük bir kazuk yeduk

Yedunuz da yedunuz bizi mağdur ettinuz

Yedunuz da yedunuz bizi deli ettunuz

Evimizi aldınuz, parayı kıt verdunuz

Doğduğumuz yerlerden bizi sürgün ettunuz

Milletin parasıyla dikersun binaları

Evdeki uşakların ağlayı anaları

Haber: Doğukan UZUN / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler