"Afrika açlık çekiyor"

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Afrika için yardım’ çağrısında bulunarak yardım için Trabzon’daki belediyeleri bir araya getirdi.KITLIK İLAN EDİLDİ!Trabzon Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kızılay Trabzon Şube Başka

"Afrika açlık çekiyor"

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Afrika için yardım’ çağrısında bulunarak yardım için Trabzon’daki belediyeleri bir araya getirdi.

KITLIK İLAN EDİLDİ!
Trabzon Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel’in yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şu anda Afrika’da Somali Cibuti, Etyopya ve Kenya’da 11 milyon insanın kuraklık nedeniyle ölümün kıyısında olduğuna dikkat çekerek “Birleşmiş Milletler 20 Temmuz 2011’de Somali’nin güney bölgesinde yer alan Kuzey Bako ve Aşağı Şapel bölgelerinde kıtlık ilan etti, belki diğer bölgelere ilan etmesi de an meselesi” dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu, Türk Kızılayı’nın bu yardım operasyonunda ayni ve nakdi yardımlarının söz konusu bölgelere ulaştırıldığını, ayni yardımlarda özellikle gıda, hijyen ve sağlık malzemelerinin istendiğini ifade ederek Trabzon Belediyesi olarak toplanan yardımları Trabzon Kızılay Merkezi’ndeki kurula ve onların belirleyeceği yere teslim edeceklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, gönderilecek gıda kolisinde, nohut, mercimek, prinç, makarna, yarma buğday, bitkisel yağ, bebek maması ve süt tozu veriliyor ve temin ediliyorsa onu Kızılay’ın Trabzon merkezine ulaştırmak gerektiğine işaret ederek, belediyelerin bu konuda aracı olabileceğini belirtti.


Yardım kampanyasına ilişkin bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Türk Kızılay’ı orada en büyük ihtiyaç olan yiyecek (mutfak seti) ve bir aylık temizlik setini de içeren bir paket hazırlıyor. Bu bir ailenin bir aylık yiyecek ve temizlik kolisini ihtiva ediyor. Bunun için de bu koliyi temin edecek maddi meblağ 200 TL. Bu bağışların yapılabilmesi için tüm bankalarda Kızılay hesabına hatta şartlı olarak, ‘Afrika ülkelerindeki kıtlık için gıda ve temizlik paketi’ şeklinde not düşülebilir. Ben kişisel olarak 3 bin TL’lik yardımı Kızılay’ın hesabına yatırmış bulunmaktayım” diye konuştu.

TÜRK KIZILAY'I EL ELE


“Belediye başkanları olarak en güzel yanımız halkın içinde ve dertleriyle beraber olmamız dolayısıyla insanlığın dertleriyle beraber olmamızdır” diyen Gümrükçüoğlu “Kızılay bu hafta sonu bir uçağı Somali’ye gönderiyor. Uçağı sayın Başbakanımız ya da sayın Beşir Atalay yolcu edecek. Ondan sonra bu köprü devam edecek. Kızılay’ın bu yardımını ‘Afrika açlık çekiyor, Türk Kızılay yardıma koşuyor ve ‘Haydi Türkiye Afrika için Yardım Kandillerini yakalım’ sloganı ile başlattı. Bizim aziz milletimiz her zaman olduğu gibi yine hiçbir ayrım yapmadan yardıma koşmaya Afrika sahnesinde devam etmektedir. Biz de Trabzon olarak sizlerle birlikte ‘İnsanlık için Trabzon’daki tüm belediyeler Türk Kızılay’ı ile el ele’ demek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel ise Afrika’da yaşanan açlığa dikkat çekerek “Biz kendi gücümüzle orayı halledecek durumda değiliz. İnşallah bu kampanya Türk milletine yakışır bir şekilde sürdürülürse orada acı çeken insanlara deva olacağız. Şüphesiz bizim ülkemizde de açlar var ancak buradaki insanlar ölümle pençeleşiyor” ifadelerini kulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel