Adres değiştirenler 3 bini geçti

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde Trabzon'da oturuyor gözükmelerine rağmen ilçe ve beldelerde oy kullanmak amacıyla bu adreslerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar özellikle son bir haftadır nüfus müdürlüğünde adeta izdihama neden oldu.29 Mart 2

Adres değiştirenler 3 bini geçti

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde Trabzon'da oturuyor gözükmelerine rağmen ilçe ve beldelerde oy kullanmak amacıyla bu adreslerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar özellikle son bir haftadır nüfus müdürlüğünde adeta izdihama neden oldu.

29 Mart 2009'da yapılacak Mahalli İdareler Genel seçimleri için askıya çıkarılan seçmen listeleri, 5 Aralık Cuma günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde, Trabzon'da oturuyor gözükmelerine rağmen, ilçe ve beldelerde oy kullanmak amacıyla bu adreslerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, özellikle son bir haftadır Nüfus Müdürlüğü'nde adeta izdihama neden oldu.

Geçtiğimiz hafta sonunda da mesai yapan Nüfus Müdürlüğü, günde ortalama 300-350 vatandaşın adres bilgilerinde değişiklik yapıyor. Kent merkezindeki adreslerini ilçe ve belde merkezlerine nakil yaptıranların sayısının, 10 gün içinde 3 bini geçtiği öğrenildi.

Öte yandan nüfus sayısının azlığı nedeniyle belde ve ilçe statüsünden çıkarılan yerleşim bölgelerindeki çok sayıda vatandaş ise, belediye seçimlerinde oy kullanabilmek amacıyla adreslerini Trabzon kent merkezine naklediyor. Muhtarlık bölgesi askı listelerine, seçmenler ve siyasi partiler askı süresi içinde itiraz edebilecek.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinde 26 Kasım-5 Aralık 2008 arasında gerçekleşen tüm değişiklikler (yerleşim yeri, kimlik bilgisi, vatandaşlık durumu, adresi değişenler) ve itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın kararı ile listeden çıkarılmalarına karar verilen seçmenlere ait bilgi değişikliği listeleri, ayrı ayrı düzenlenerek 17 Aralık Çarşamba günü askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilecek ve o ilçede teşkilatı bulunan siyasi parti ilçe başkanlıklarına da 'alındı belgesi' karşılığında verilecek.

Askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilen ve siyasi partilere tebliğ olunan bu listelere karşı askıdan indiriliş tarihi olan 18 Aralık 2008 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar siyasi parti yetkilileri ile ilgililer tarafından itirazda bulunulabilecek. Yapılan itirazlar İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından değerlendirilerek kesin karara bağlanacak. Talepleri halinde sonuç siyasi partilere bildirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel