Adliye Cinayetinde O Baba Tutuklandı

Mahkeme, Hızır Zehir’in tutuklanmasına karar verdi.Kocasına açtığı tehdit ve hakaret davasına katılmak için koruma polisi ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 43 yaşındaki annesi Hanime Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir'i şehit ed

Adliye Cinayetinde O Baba Tutuklandı
Mahkeme, Hızır Zehir’in tutuklanmasına karar verdi.Kocasına açtığı tehdit ve hakaret davasına katılmak için koruma polisi ile Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 43 yaşındaki annesi Hanime Aslan’ı öldürüp, koruma polisi Emrah Taşdemir'i şehit eden Dursun Zehir ile tutuksuz yargılanan babası Hızır Zehir hakim karşısına çıktı. Sanık Dursun Zehir duruşmada, "Mahkemeye gelmiştim. Benim belimde silah vardı. Düşman sahibi olduğum için devamlı silah taşıyorum. Babamla beraber gelmiştim. Mahkemeden 1.5 ay önce gelmiştim İstanbul'a. Çay ocağına gittim oturdum. Babam aradı. Annemi görmek için gelmiştim. Sinirliydim ona karşı. Görünce benden kaçtığı için sinirlenip ateş ettim" ifadelerini kullandı.
 
"ANNEMİN EVLENDİĞİNİ, ÇOCUK SAHİBİ OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE KENDİMİ KAYBETTİM"
 
Mahkeme hakiminin, “4 el ateş edecek kadar mı sinirliydin?” diye sorması üzerine sanık Zehir, "Annemin evlendiğini ve çocuk sahibi olduğunu öğrendim ona sinirlendim. Tabancayı Rize'de almıştım. Sürekli yanımda taşıyordum. Tabancamın bulunduğunu babam görmedi. Olay günü babamın kullandığı otomobille adliyeye geldik" şeklinde konuştu.
 
Yine mahkeme hakiminin "Arabada babanın yanında oturuyordun. Tabancayı baban nasıl görmedi. Bir Rizeli'nin silah taşıyan birini anlamaması mümkün mü?" diye sorması üzerine sanık Zehir, üstündeki tabancasını babasından gizlediğini söyleyerek, "Adliyeye geldiğimde silah olduğunu babama söylememek için asker kaçağı olduğumu söyleyerek içeri gelmedim. Babam ve kardeşim içeri girdi. Babam telefonda 'Annen geldi. Zarar verme' diye uyardı. Babam sakın oğlum dedi yemin ettirdi. Uzun süre babamla konuştuk. Yemin ettim. Annem kapıdan çıkarken beni gördü ve polisin arkasına kaçtı. Ben de silahı çekip anneme doğru ateş ettim. Annem polisin arkasına kaçmıştı ben o sırada silahı ateşlemiştim. Polis memuru yere düştü daha sonra anneme de ateş ettim. Sonra teslim oldum" dedi.
 
Baba Hızır Zehir ise oğlunu annesini öldürmesi için azmettirmediğini belirterek, "Bir baba oğlunu böyle azmettiriyorsa oğlunun düşmanıdır, dostu değildir. Çocuğumun olay sonrasında vurulmaması mucizedir. Ben çocuğumu ölüme atmam" diye konuştu.
 
Mahkeme hakiminin, "Niye tehdit ediyordun sürekli koruma talep ediyormuş?" diye sorması üzerine ise baba Zehir, "Başka sebeple olabilir. Bir anne çocuğundan niye korksun. Mahkemeye verdi 6 ay ceza aldı, ondan korktu. Ben böyle bir olay olmasından razı değildim. Oğlumun silah taşıdığından haberdar değildim. Bu çocuk 2-3 dakika bir yerde oturacak çocuk değil. Yoklama kaçağıyım dedi" şeklinde konuştu.
 
Hızır Zehir, oğlunun daha önce de annesini tehdit ettiği için 6 ay ceza aldığını, o yüzden sinirli olduğunu hatırlatarak, "Ben bilseydim zaten çıkıp giderdim duruşmadan. Dışarı çıktığımda kalabalık vardı. Dayıları mahkemeye geldi oğluma zarar verdi diye düşündüm. Vurulan kişinin oğlum olduğunu düşündüm. Ancak oğlumun annesini vuracağını düşünerek bu nedenle gelişecek olay sırasında vurulmuş olabileceğini düşünerek sormadım. Ben orada şok oldum. Ceza kağıdını okuyordum. O sırada kalabalığı gördüm. Arka kapıdan çıktım. Olay yerinde polis memuru 'oğlun sıktı' dedi. Başka bir polis memuru da 'madem oğlun sıktı kaç buradan' dedi. Sanık olarak 20-30 kez ifade verdim. Hanime Aslan'dan ayrılmak isteyen bendim. Aramızda kin yoktu. İstanbul'a gelmek istiyordu. Ben Rize'de kalmak istiyordum. Ailesini aradım gelin alın bu iş yürümeyecek dedim" ifadelerini kullandı.
 
Av. Meriç Eyüboğlu’nun, Hanime Aslan’ın mahkemede de oğullarını babasının kışkırttığını söylediğini hatırlatması üzerine baba Zehir, "Kışkırtmadım. Konuşmak istedim koruma memurları beni yaklaştırmadı" dedi.Emrah Taşdemir'le birlikte çalıştığını, 5. katta 14. Sulh Ceza Mahkemesi'ne geldiklerinde Hanime Aslan’a tanıdığı olup olmadığını sorduklarını belirten tanık koruma polisi Doğan Akyüz ise şunları söyledi:
 
"Eşini gösterdi, yanındakinin de küçük oğlu olduğunu söyledi. Duruşmaya gireceğimiz sırada Hızır Zehir ortadan kayboldu. Duruşmada Hızır Zehir 'ben öldürmek istesem öldürürüm' dedi."
 
Sanık Dursun Zehir’in avukatı ise duruşmada yaşanan olaydan dolayı başsağlığı dileyerek, "Dursun Zehir'in ruh sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. Dursun Zehir bilerek ve isteyerek 2 kişiyi öldürmemiştir, rastgele olmuştur. Hiçbir çocuk annesinin ölmesini istemez. Dursun Zehir'in psikolojik sorunları var. Hanime Aslan'ı boşanmaya zorlayan da Hızır Zehir'dir. Savaş Zehir yıllar önce cinayet işlemiştir, anneannesine sığınmak için gitmiş, anneanne kabul etmeyince anneannesini vurup 45 yıla çarptırılmıştır. Hızır Zehir bu dosyada azmettirici suçlamasından beraat etmiştir. Yapsa kendi yapar oğlunun ölmesini istemez" diye konuştu.
 
Mahkeme heyeti, Hanime Aslan'ın kardeşi Beyhan Aytürk'ün tanık olarak dinlenmesine, Dursun Zehir'in cezai ehliyetinin tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine ve Hızır Zehir'in tutuklanmasına karar verdi.
 
İDDİANAMEDEN
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 20 yaşındaki Dursun Zehir'in annesi Hanime Aslan ile polis memuru 26 yaşındaki Emrah Taşdemir'i kasten öldürmek suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, özel güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'i öldürmeye teşebbüs etmek ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 18 yıla kadar hapis cezası istendi.Olay günü eski eşi Hanime Aslan'ı tehdit etmekten 11 ay hapis cezası alan ve bu cezası ertelenen Hızır Zehir'in ise oğlu Dursun Zehir'i azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.
 
İddianamede, Hanime Aslan ile Hızır Zehir'in 2010'da boşandıkları, Hanime Aslan'ın oğlu Dursun Zehir tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla dava açtığı, eski kocası Hızır Zehir'den de hakaret ettiği ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatıldı. Şikayet üzerine savcılığın Hızır Zehir hakkında dava açtığı, olay günü İstanbul 14'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde duruşmasının görüldüğü, Hanime Aslan'ın duruşmaya kendi talebi üzerine koruma alan 2 polis memuru ile geldiği belirtildi.
 
Hızır Zehir'in duruşmadan önce eski eşi Hanime Aslan ile konuşmak istediği ancak koruma polislerinin Hızır Zehir'in bu isteğine izin vermediği, duruşma sonrası Hanime Aslan'ın adliyeden çıkış yapmak için C kapısının önüne geldiği ifade edildi. Dışarıda bekleyen oğlu Dursun Zehir'in silahını 4 kez arka arkaya ateşlemesi üzerine koruma memuru Emrah Taşdemir, anne Hanime Aslan, ve güvenlik görevlisi Mehmet Zengin'in vurulduğu, Dursun Zehir'in silahı ile birlikte olay yerinde polisler tarafından yakalandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler