ADD basın toplantısı düzenledi

Yönetim kurulu adına konuşan ADD Başkanı Erol Uzun, Cumhuriyetin ilanının 87.yılını kutladıklarını belerterek”  Biz Atatürkçüler için buruk bir kutlama olduğunu söylemek durumundayız ’Cumhuriyetimizin bugün geldiği noktanın bir değerlendirmesini yapacak o

ADD basın toplantısı düzenledi

Yönetim kurulu adına konuşan ADD Başkanı Erol Uzun, Cumhuriyetin ilanının 87.yılını kutladıklarını belerterek”  Biz Atatürkçüler için buruk bir kutlama olduğunu söylemek durumundayız ’Cumhuriyetimizin bugün geldiği noktanın bir değerlendirmesini yapacak olursak ;Cumhuriyetin hiçte iyi bir noktada olmadığını görüyoruz.

Devletimizin demokratik , laik ve sosyal hukuk yapısı tahrip edilerek değiştirilmeye çalışılmaktadır.Devletin kurumları birbirine düşürülmüş;Demokrasilerin en belirgin özelliği olan kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmaya çalışılmakta.Yargı bağımsızlığı yok edilip hükümete bağımlı hale getirilmeye çalışılmaktadır. Kurtuluş savaşında,Lozan da kazanılan sınırlarımız değiştirilmeye çalışılmaktadır.Üniversiteler susturulmuş. Rektör ve Dekanlar iktidar yanlılarından atanmaktadır.Bu olumsuzlukları halkımıza anlatmak isteyen aydınlarımız çeşitli bahanelerle Silivri’ye gönderilmektedirler.

Cumhuriyetle birlikte kendi dinini ve kendi diliyle anlaması için çalışmalar yapan ,dinimizdeki hurafeleri ayıklatmaya çalışan Atatürk’ü din düşmanı ilan edenler,bu günlerde dinler arası diyalog adı  dinimizin peygamberlerini ve kitabını kabul etmeyenlerle birlikte; ismini ABD’nin koyduğu Ilımlı İslami Türk milletine dayatmaktadırlar.

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Avrupa devletlerinde kadınlara verilmeyen haklar, Atatürk tarafından Türk kadınına verilmiştir. Bugün ise, Türk kadını İnsan Hakları ve Özgürlük söylemleri dayatması ile ikinci sınıf insan konumuna getirilmek istenmektedir.

Cumhuriyet ;yönetilenleri kul ,tebaa olmaktan çıkarıp vatandaşlık konumuna yüceltmiştir.Oysa bugün milletimiz cemaatler ve tarikatlar tarafından mürit edilmek istenmektedir.

Bugün demokrasi ve insan Hakları adı altında  Amerika’nın  Dünyaya dağıtığı demokrasi projeleri ile milletimiz ve Cumhuriyetimiz EMPERİYALİST Devletlere hizmet eder duruma getirilme istenmektedir.

Demokratik sosyal hukuk devletimizin daha çağdaş yapıya kavuşması için bilimi ilke edinen laik düzen devamı ile mümkün olacaktır.’’Uzun, konuşmasını ‘’Atatürk Cumhuriyetinden yana olan herkesi mücadeleye çağırıyoruz’’ dedi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler