Adana ve Trabzon Böbrek Kardeşliği

Adanalı Karaduman ve Trabzonlu Bilaloğlu aileleri, çapraz nakille böbrek kardeşi oldu. Adana Kozanlı Karaduman ile Trabzonlu Bilaloğlu ailesini birbirine bağlayan nakiller, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 yıl önce

Adana ve Trabzon Böbrek Kardeşliği
Adanalı Karaduman ve Trabzonlu Bilaloğlu aileleri, çapraz nakille böbrek kardeşi oldu.
 
Adana Kozanlı Karaduman ile Trabzonlu Bilaloğlu ailesini birbirine bağlayan nakiller, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 yıl önce kız kardeşinden nakil olan 35 yaşındaki Mahmut Karaduman ve 3 yıl önce annesinden nakil yapılan 40 yaşındaki Muzaffer Bilaloğlu, böbrekleri yeniden iflas edince organ arayışına girdi.
 
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne gelen Karaduman ve Bilaloğlu aileleri, Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi. Çapraz nakle karar verilmesi üzerine Mahmut Karaduman 36 yaşındaki Mehriye Bilaloğlu'dan, Muzaffer Bilaloğlu ise 29 yaşındaki Ramazan Karaduman'dan yapılan nakille hayata tutundu. Ameliyatları gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, hastaların sağlık durumunun 3 gün sonunda normale döndüğünü belirterek, kısa süre sonra taburcu edileceklerini söyledi.
 
Üç çocuk babası müteahhit Muzaffer Bilaloğlu, 'İlk naklimi 3 yıl önce 65 yaşındaki annem Ayşe Bilaloğlu'nun bağışıyla oldum. 2.5 yıl sonra böbreğim iflas etti. Nakil olmam gerekiyordu. Bu kez eşim verici oldu. Ancak uyuşmazlık olduğunu söylediler. Çapraz nakil için Adanalı Karaduman kardeşlerle tanıştırıldık. Eşim Mahmut Karaduman'a böbreğini verdi. Kardeşi Ramazan da bana böbreğini verdi. Böylece böbrek kardeşi olduk. Çok mutluyum, herkesi organ bağışına çağırıyorum. Böbrek bağışı yapıp siz de başkalarını yaşatın" diye konuştu.
 
İlk naklini 6 yıl önce olduğunu söyleyen evli ve 5 çocuk babası Mahmut Karaduman ise 'İlk böbrek naklimi kız kardeşim Şükran Karaduman'ın bağışıyla oldum. Fakat onun böbreği 6 yıl sonra iflas etti. Akdeniz Üniversitesi'ne geldik. Trabzonlu Bilaloğlu ailesiyle tanıştırıldık. Birbirimize böbreklerimizi verip iki aile böbrek kardeşi olduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler