Açılım değil şike soruldu

 AK PARTİ milletvekilleri barış açılımını anlatmak için geldikleri Trabzon’da şike sorularıyla karşılaştı. Önceki gün Kemeraltı’nda gezen eski Bakan Recep Akdağ’a esnaf, açılımı değil şikeyi sordu. Önceki akşam Mühendis Odaları’nı ziyaret eden Akdağ, yine

Açılım değil şike soruldu

 

AK PARTİ milletvekilleri barış açılımını anlatmak için geldikleri Trabzon’da şike sorularıyla karşılaştı. Önceki gün Kemeraltı’nda gezen eski Bakan Recep Akdağ’a esnaf, açılımı değil şikeyi sordu. Önceki akşam Mühendis Odaları’nı ziyaret eden Akdağ, yine şike sorularıyla karşılaştı. Edinilen bilgilere göre eski Bakan Akdağ, zaman zaman zor anlar yaşadı. 
 
Adaletsizliği İtiraf Gibi...
MAKİNE Mühendisleri’ni ziyarete Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu da katılırken, eski Bakan Akdağ, toplumda adalete olan güvenin % 40’lardan % 30’lara gerilediğini söyledi. Bunun üzerine oda üyesi bir makine mühendisi şike hadisesine karşı hükümetin ve TBMM’nin ortaya koyduğu adaletsizliği hatırlattı. Ancak Akdağ, kabul etmedi. 
 
Özak Üzerinden Manipüle!
ZİYARETTE mühendisler, TBMM’den kişiye özel yasalar çıkartıldığını hatırlatınca Akdağ, olayı manipüle etti. Akdağ, “Sizin bakanınız Faruk Özak’ın yasası çıkartıldı” dedi. Bunun üzerine itiraz eden mühendis, Özak’ın çıkardığı yasanın değiştirildiğini, şike cezasının hafifletildiğini ve şikecilerin cezaevlerinden çıkartıldığını hatırlattı.
 
ESKİ Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın önceki gün ve dün süren Trabzon temasları boyunca sürekli olarak şike ve Trabzonspor’un çalınan şampiyonluğuyla ilgili sorularla karşılaştı. Esnafı ziyaret eden ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Akdağ şikeyle ilgili gelen sorular nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. AK Parti Genel Merkezi’nin düzenlediği Trabzon Bölge Toplantıları için Trabzon’a gelen eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, AK Parti Genel Merkez Trabzon Koordinatörü ve Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sivil toplum örgütleri ile de bir araya geldi.
 
Esnaf ziyaretlerinde Trabzonspor’un şampiyonluğuna ilişkin sorularına cevap vermeye çalışan Akdağ Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaretinde de şikeye bağlı olarak ortaya çıkan adaletsizliğin Trabzon’a  ve Trabzonspor’a yaşattığı mağduriyete ilişkin sorularla karşılaştı. Akdağ’ın odayı ziyaretinde adalete olan güvenin yüzde 40’lardan yüzde 30’a gerilediğini söylemesine bazı makine mühendislerinin şike olayını örnek gösterdiği öğrenildi. Ziyarette Akdağ’a meclisten kişiye özel yasalar çıkartıldığı da hatırlatıldı.  Akdağ’ın ise sürekli olarak şikeyle ilgili sorulara Faruk Özak döneminde çıkartılan yasa üzerinden cevap verdiği ikinci kez meclisten çıkartılan yasaya hiç değinmediği gözlendi. Açılımın çok fazla gündeme gelmediği Trabzon temasları boyunca şike ve Trabzonspor sorularıyla karşılaşan Akdağ’ın bu durum nedeniyle şaşkınlık yaşadığı iddia edildi.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel