Acil servise rekor başvuru

Ordu’da acil servislere 1 milyon kişi başvurdu.

Acil servise rekor başvuru
Ordu’da 2016 yılının Ocak-Ekim ayları arasındaki 10 aylık sürede hastanelerin acil servislerine günde ortalama 3 bin 692 kişinin başvurduğu belirtildi. 

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre, il genelinde yılın 10 aylık kamu ve özel hastane acil servisine başvuru sayısı 1 milyon 11 bin 467 kişi oldu. Bu durumda günlük ortalama hastane acil servislerine başvuru sayısı ise 3 bin 692 kişi olarak gerçekleşti.

Yine aynı dönemde kamu-özel sağlık kurumlarından il dışına hasta sevk sayısı bin 529 olarak gerçekleşirken, 6 uçak ambulans ve 6 helikopter ambulans ile hasta sevki yapıldı. İl dışına yapılan hasta sevklerinde ilk sırayı kalp damar hastalıkları, ikinci sırayı solunum sistemi hastalıkları ve üçüncü sırayı travma hastalıkları aldı. Sevk nedenlerinin başında isse yoğun bakım ünitelerinde yer olmamasından kaynaklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel