ABDliler Trabzon'a geldi!

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) işbirliği ile Trabzon’a gelen ABD heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Su

ABDliler Trabzon'a geldi!

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) işbirliği ile Trabzon’a gelen ABD heyeti, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Böyle bir organizasyon yaptığı için KARGİD Başkanı Ahmet Altıntaş’ı teşekkür ederek “Öncelikli şunu söylemek gerekir ki Trabzon dünyada yasayan en eski şehirlerden birisi. TTSO da Türkiye’de kurulmuş en eski odalardan birisidir. Trabzon tarihi ipek yolunun Karadeniz’e açılan kapısı konumundadır. Tarih boyunca Avrupa’nın ürettiği ürünlerin buradan uzak doğuya ulaştırılmıştır. Bölgelimizde Venedik ve Cenevizlilerle beraber ilk defa serbest bölge anlaşması burada yapılmıştır. İtalyanlar burada 3 dilde ticari sözlük bastırmışlardır. Günümüzde de bu ticari anlayış devam etmektedir. Ticaret hacmi ilimizin Türkiye’de 1 milyar doların üzerinde bir şehirdir. İhracat sıralamasında da 16 sıradadır. Trabzon’dan 113 ülkeye ihracat yapılmaktadır” dedi.

Hacısalihoğlu, Trabzon’un turizm ağırlıklı tarihi ve doğal güzellikleri açısından önemli bir alt yapıya sahip olduğunu sözlerine ekleyerek Ekim ayında ABD’ye oda olarak bir gezi düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

TTSO ziyaretinin ardından ABD’li heyet, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Gümrükçüoğlu, Trabzon hakkında bilgi verdikten sonra belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Gümrükçüoğlu, ‘Belediye olarak çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak tarihi dokuya sahip çıkarak şehri yenilemek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Trabzon Türkiye’de çok yol almış bir kent. Trabzon’da 5 ana bölgede kentsel dönüşüm oluyor. Toplam 800 milyon dolarlık bir yatırım” şeklinde konuştu.

KARGİD’in ev sahipliğinde Trabzon’a gelen heyet, bu akşam Zorlu Grand Otel’de iş dünyasının temsilcilerinin de yer alacağı iftar yemeğine katılacak ve yemeğin ardından Amerikan Türk Konseyi (ATC) yetkililerinin katılımıyla gerçekleşecek olan “Türk–Amerikan İlişkilerine Bakış” konulu toplantı yapılacak.

ABD heyetinde Scott Cullinane (Reform ve Gözetim Alt Komisyonu ve Dışişleri komisyonlarında meclis uzman personeli) Monica C. Sanders (Meclis İç Güvenlik Komisyonu danışmanı) Ryan Kahdahl (Senatör), Susan Collins (Kahdahl’ın Askeri islerden sorumlu yardımcısı), Margaret Goodlander (Senatör Joe Lieberman’in Dışişleri Danışmanı), Justin LoFranco (Senato Gözetim ve Hükümet Reform Komisyonu Dijital Stratejiler Bölümü Başkan Vekili) yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel