ABD ve Rusya Karadeniz'de!

İki şirket arasındaki anlaşmayı Exxon Mobil Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Rex Tillerson ile Rosneft Başkanı ve Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Şeçin imzalarken, anlaşma İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu'nda duyuruldu.Tillerson, gazete

ABD ve Rusya Karadeniz'de!

İki şirket arasındaki anlaşmayı Exxon Mobil Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Rex Tillerson ile Rosneft Başkanı ve Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Şeçin imzalarken, anlaşma İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu'nda duyuruldu.

Tillerson, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu anlaşma şimdi yeni alanlarda faaliyetlerimizi artırmak için önemli bir fırsat sunuyor'' dedi.

Seçin de anlaşmayı, Rusya'nın yatırıma açık olduğunun işareti olarak değerlendirdi.

Anlaşma Exxon Mobil'in Rus kaynaklarına girişini ve Rusya'nın Exxon Mobil'in teknolojisini kullanmasına fırsat yaratıyor. İki şirket bu anlaşmayla Rusya'nın Karadeniz'deki karasularında 11 bin 200 kilometrelik alanda petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yürütecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler