81 İlin annesi Rize'de buluştu

Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından Anneler Günü dolayısı ile düzenlenen Annelere Çay Molası projesi ile 80 ilden davet edilen öğrenci anneleri Rize’de ağırlandı.Rize Valiliği ve Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Anneler Günü dola

81 İlin annesi Rize'de buluştu

Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından Anneler Günü dolayısı ile düzenlenen Annelere Çay Molası projesi ile 80 ilden davet edilen öğrenci anneleri Rize’de ağırlandı.
Rize Valiliği ve Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Anneler Günü dolayısıyla bir ilke imza atarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören 80 farklı ilden öğrencilerin annelerini Rize’ye davet etti. Rize’ye gelen anneler Rize’deki aileler tarafından konuk edildi.
Anneler bugün ilk olarak Rize Valiliği önünde Vali Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın eşi Reyhane Bakırcı ile Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun eşi Emine Sütlüoğlu tarafından karşılandı. Burada farklı illerden gelen anneler Karadeniz horonu oynadı. Ardından anneler Yusuf Kaarali Diyanet Eğitim Merkezi’nde kahvaltı yaptı. Rize Valisi Nurullah Çakır, annelere çiçek hediye etti. Anneler daha sonra Çaykur Genel Müdürlüğü’ne bağlı Cumhuriyet Çay Fabrikası’nı ziyaret ederek yaş çayın kuru çaya dönüşümünü yerinde inceledi. Anneler daha sonra Rize Belediyesi’ne ait Dursun Kaptan isimli vapur ile denizden şehir turu attı.
Türkiye’nin çeşitli illerinden Rize’ye gelen anneler yaptıkları açıklamada, “Rize’ye ilk kez geliyoruz. Rize’yi çok sevdik. İklimi ve bitki örtüsü bizim memleketlerimizden çok farklı. Buradaki misafirperverlikten çok memnun kaldık. Rize’yi gördükten sonra Rize’nin çocuklarımız çok güvenli bir il olduğuna inandık. Bizim Rize’yi görmemizi sağlayan başta Rize Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
İki gün daha Rize’de, Rizeli aileler tarafından misafir edilecek olan anneler Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini gezip görecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler