81 ilden 81 Anne Rize'de

Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından, Anneler Günü dolayısı ile Rize'ye getirilen öğrenci anneleri horonla karşılandı. Vali Çakır: "Annelerimizi bir çay molasında ağırlamak istedik. Çocuklarınızın nasıl bir ilde eğitim öğretim gö

81 ilden 81 Anne Rize'de
Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından, Anneler Günü dolayısı ile Rize'ye getirilen öğrenci anneleri horonla karşılandı.
 
Vali Çakır: "Annelerimizi bir çay molasında ağırlamak istedik. Çocuklarınızın nasıl bir ilde eğitim öğretim gördüğünü göstermek istedik"
 
Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen "81 İlden 81 anne Rize'de çayda buluşuyor" projesi kapsamında anneler Rize'ye geldi. 
     
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim gören Türkiye'nin her ilinden birer öğrencinin annesi Anneler Günü dolayısıyla Rize Valiliği önünde buluştu. Anneleri Vali Nurullah Çakır, eşi Cemile Çakır karşıladı. Çakır bütün anne ve çocukları ile tek tek ilgilendi. 
     
Valilik bahçesinde anne ve çocukları kemençe ve tulum eşliğinde horon oynadı. Son derece mutlu oldukları gözlenen anneler, benzer etkinliklerin Türkiye çapında yapılmasını istedi. 
     
Kayseri'den gelen Hatice Azboz, ilk defa böyle bir etkinliğe katıldığını ve bu vesileyle il dışına çıktığını ifade ederek, "Kızımın da doğum günü, iki mutluluğu bir arada yaşadım. Türkiye'de bu tür etkinlikler artırılsın. Öğrenciler anneleri ile buluşsun" dedi. 
   
Aydın'dan gelen Halise Destici ise kendisini rüyada gibi hissettiğini ifade ederek, "Böyle bir organizasyonun yapılacağı söylenince inanamadım. Rize'ye ilk defa geliyorum, çocuğumu gördüm. Bütün annelerle buluştuk. Bütün anneler çok farklı heyecanlar yaşıyor" diye konuştu. 
     
Adıyaman'dan gelen Gönül Eryılmaz ise çok sıcak şekilde karşılandıklarını, gördükleri ilgiden hayli mutlu olduklarını, bugünü unutmayacaklarını söyledi. 
     
Etkinlik kapsamında Müftü Yusuf Karali, Diyanet Eğitim Merkezinde annelerle kaynaşma toplantısı düzenlendi. 
     
Vali Nurullah Çakır, burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini, Türkiye'nin her ilinden bir anneyi Rize'ye davet ederek burada onları bir çay molasında bir araya getirdiklerini söyledi. 
     
Annelerin günlük koşuşturma içerisinde çok az mola verdiğini ifade eden Çakır, "Biz de annelerimizi bir çay molasında ağırlamak istedik. Çocuklarınızın nasıl bir ilde eğitim öğretim gördüğünü göstermek istedik. Çocuklarınızla buluşturduk" dedi. 
     
Türkiye'de kültürlerin farklı olsa da duyguların aynı olduğunu kaydeden Çakır, şöyle devam etti: 
     
Hava gibi, bulut gibi. Bir kısım yerde bulut fazla, bir kısım yerde daha güneşli.
Bunun gibi farklı coğrafyalardan gelsek de birbirimizin değerlerini ve güzelliklerini göreceğiz, yaşayacağız. Bu çalışma kültürel güzelliklerimizi de algılamamızı sağlayacak. Erkekler askere gider, Türkiye'yi tanır. Anneler günü vesilesiyle biz de birbirimizi ve farklı yerleri tanıyalım istedik. Rize'nin sıcaklığını annelerimiz evlerde hissedecek. Misafirlerimizi evlerde ağırlamak istedik. Bundan büyük mutluluk duyduk. İnanıyorum ki annelerimiz, gittikleri illere Rize'nin sıcaklığını, güzelliklerini götüreceklerdir. " 
     
Konuşmaların ardından vali Çakır, bütün annelere çiçek verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel