8 yıldır hiç birşey yiyemiyor!

Bugüne kadar 75 operasyon geçiren Mustafa'ya kalın bağırsaktan yemek borusu yapılacak. Mustafa, "En çok dondurmanın tadını özlüyorum" dedi. Herşey 8 yıl önce başladı. Anne Sinem Sancaktutan'ın (31) bardağın içine koyduğu yağ çözücüyü su zannederek içen Mu

8 yıldır hiç birşey yiyemiyor!

Bugüne kadar 75 operasyon geçiren Mustafa'ya kalın bağırsaktan yemek borusu yapılacak. Mustafa, "En çok dondurmanın tadını özlüyorum" dedi.

Herşey 8 yıl önce başladı. Anne Sinem Sancaktutan'ın (31) bardağın içine koyduğu yağ çözücüyü su zannederek içen Mustafa'nın yemek borusu yandı. Talihsiz çocuk, 8 yıldır midesine takılan boru sayesinde mamayla besleniyor. İşsiz olan baba Ali Sancaktunan (37) ve evlere temizliğe giden anne, tek çocuklarının iyileşmesi için her türlü fedakarlığı yaptı. Küçük çocuk şimdiye kadar Ankara, İstanbul ve Trabzon'daki hastanelerde 75 ameliyat geçirdi. Ancak bir türlü iyileşmedi. Mustafa önümüzdeki günlerde Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni bir operasyon geçirecek ve kalın bağırsağından yemek borusu yapılacak. Eğer başarı sağlanırsa Mustafa artık ağızdan beslenebilecek.

AMELİYATI BEKLİYOR

Anne, "Elimizdeki her şeyi sattık. Yeter ki o iyileşsin. Tek umudumuz bu operasyon" diye konuştu. Mustafa ise "Hiçbir yemeğin tadını bilmiyorum. En çok da dondurmanın tadını özlüyorum" diye konuştu. Mustafa'yı ameliyat edecek olan Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. İrfan Serdar Arda, "Çok riskli bir ameliyat ancak başka da çaremiz yok. Kendisine şimdi kalın bağırsaktan yemek borusu yapacağız. Başaracağımıza inanıyorum" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel