7’nci Ordu Günleri Yenikapı’da başladı 

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Ordu Günleri etkinliği Yenikapı etkinlik alanında başladı. 

7’nci Ordu Günleri Yenikapı’da başladı 

Ordu Valiliği himayelerinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu iş birliğiyle bu yıl 7’incisi düzenlenen Ordu Günleri Yenikapı etkinlik alanında başladı. Ordu’nun yöresel lezzetlerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celalettin Dervişoğlu, Ordulu iş adamları ve sanayiciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte açılış kurdelesini ise Bakan Kurtulmuş ve protokol üyeleri hep birlikte kesti. Kurtulmuş, ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek yöresel ürünleri de inceledi.

"Tüm Orduluları bekliyoruz"

Ordulular'ın İstanbul’da 2’nci en yüksek nüfusa sahip olduğunu dile getiren Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Celalettin Dervişoğlu, Ordu günlerinin yapılması ile ilgili her yıl yoğun talep olduğunu söyledi.

Dervişoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Daha önce Feshane’de yapılıyordu ama artık Feshane’nin fiziki yapısı müsait olmadığı için artık Maltepe ve Yenikapı olarak belirlendi. Bugün mesai günü olmasına rağmen büyük bir katılım sağlandı. Yenikapı’ya ulaşımı kolaylaştırmak için ring seferleri koyduk. İçerik olarak kültürümüzü yansıtan Ordu’dan tamamı yerli olan gıda ürünlerimiz sunuluyor. Ayrıca etkinliklerimiz var, 36 sanatçımızın sahne alacağı programlarımız olacak. Yemek yarışmalarımız olacak, rekor denemelerimiz olacak yani dolu dolu 4 gün geçirilecek. Tüm Ordulu hemşehrilerimizi bekliyoruz".

7’nci Ordu Günleri Yenikapı’da başladı 
7’nci Ordu Günleri Yenikapı’da başladı 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler