7.Giresun günleri 2 Mayıs'ta başlıyor

2007 yılından beri her yıl İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Giresun Günleri, bu yıl 2 Mayıs'ta başlayacak.Toplam 4 gün sürecek etkinliğe, siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismin yanında halkın da yoğun ilgisi bekleniyor. Etki

7.Giresun günleri 2 Mayıs'ta başlıyor

2007 yılından beri her yıl İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Giresun Günleri, bu yıl 2 Mayıs'ta başlayacak.

Toplam 4 gün sürecek etkinliğe, siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismin yanında halkın da yoğun ilgisi bekleniyor. Etkinlik öncesi Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Genel Koordinatör Temel Bilecen, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Arvas'ı ziyaret etti.
 
TAKSİM'DE 28 GİRESUNLU GENCİN NİKAHI KIYILACAK
 
Giresun Günleri çerçevesinde ilki geçen sene düzenlenen Taksim Yürüyüşü, bu yıl da çok renkli gösterilere sahne olacak. Yerel kıyafetleri giyen vatandaşların Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüşleri Taksim Meydanın ulaşılmasının ardından son bulacak. Yürüyüşün en büyük sürprizi ise 28 Giresunlu gencin nikahlarının Taksim Meydan'ında kıyılması olacak. Büyük Giresun yürüyüşü Giresun'nun da plaka numarası olan 28 Nisan Pazar günü saat 13.00'te yapılacak.
 
İLKLERİN ŞEHRİ GİRESUN
 
Düzenlenecek etkinlik hakkında bilgi veren Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Feshane'de düzenlenen memleket günlerinin ilkini Giresun'un düzenlediğini ve diğer illerin kendilerini takip ettiğini söyledi. Turan, "Feshane'de gerçekleştirilen hemşehri odaklı organizasyonların ilki olduğumuz için diğer hemşehri gruplarına örnek teşkil ettik. Bizim ardımızdan şuan da 20'ye yakın vilayet Feshane'de ard arda organizasyonlar yapıyor. Bu anlamdan başardığımız ilk, her yıl çıtayı biraz daha yükselterek güzel bir organizasyon yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 
TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ VE İSTANBULLULARI ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUZ
 
7. Giresun Günleri'nde kuracakları stantlarda Giresun'a ait birçok değeri sergileyeceklerini belirten Hasan Turan, "Kurduğumuz birbirinden güzel stantlarda yöresel tatlarımızı, müziğimizi ve folklorumuzu sergiliyoruz. Giresun, İstanbul ve Türkiye gerçeklerini değerlendiriyoruz. Her yıl 100 binlerce kişinin katıldığı Taksim yürüyüşüne ve Feshane etkinliklerine tüm hemşehrilerimizi ve İstanbulluları davet ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler