700 bin liralık tadilat

  "Müfettiş yardımcısıyım" diyerek okullarda tadilat yaptırdıZonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan bir kadın, ilçedeki okullarda 700 bin TL’lik tadilat yaptırdı. Kdz. Ereğli’de kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanı

700 bin liralık tadilat

 

 

"Müfettiş yardımcısıyım" diyerek okullarda tadilat yaptırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan bir kadın, ilçedeki okullarda 700 bin TL’lik tadilat yaptırdı.

 

Kdz. Ereğli’de kendisini müfettiş yardımcısı olarak tanıtan Ö.K. (27) isimli kadın, Kdz. Ereğli İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü İhsan Dağlı ve 8 ilköğretim okulu müdürünün katılımıyla "4+4+4 eğitim sistemine yönelik toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan ve kendisini Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtan Ö.K, okul müdürlerinin tespitleri-talepleri, yerinde yapılan okul denetimleri- e-okul verileri kamu kurum ve kuruluşlarından alınan bilgiler-belgeler doğrultusunda taraflarınca hazırlanacak rapor çerçevesinde Kdz. Ereğli İlçe Merkezindeki okullarla-belde ve köylerinde bulunan okulların 4+4+4 yıllık zorunlu eğitim planlaması yapılarak Bakanlığın onayına sunulacağını, kabul görmesi halinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçileceğini söyledi.

 

Toplantının ardından Kdz. Ereğli Turgut Reis İlköğretim Okuluna gelen Ö.K, okulun dış ve iç cephesinde restorasyon yapılmasını istedi. Ö.K’nın, okuldaki dış ve iç çephe boyası, tesisat, akıllı tahta, öğrenci sıraları ve kamera sistemi ile ilgili olarak sözleşme imzaladığı ve okula 700 bin TL harcama yaptırdığı ileri sürüldü.

 

Bir süre sonra ortadan kaybolan Ö.K isimli kadının Milli Eğitim Bakanlığı'nda müfettiş olmadığı belirlendi. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Ö.k hakkında sahte unvan kullanmak iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

 

İddiaları doğrulayan Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, kendisini Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcısı olarak tanıtan Ö.K hakkında sahte unvan kullanmak iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Müdür Aksoy, "Ö.K isimli kadın Kdz. Ereğli’de kendisini bakanlık müfettiş yardımcısı olarak tanıtmış, daha sonra Şube Müdürümüz ve 8 ilköğretim okulu müdürünü toplantıya çağırmış Ö.K ile ilgili yapılan araştırmalarda bakanlıkta kaydının olmadığı tespit edildi. Biz de bunun üzerine Ö.K hakkında sahte unvan kullanmak iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık ve müfettişler olayı araştırmaktadır” dedi..

 

Öte yandan telefonla ulaşılan Ö.K., yaptığı işin arkasında olduğunu söyledi. Ö.K., "İlçedeki 31 ilköğretim okulunun ihtiyaçlarını giderdik. Yaptığımız çalışmalarda kimseden bir kuruş para istemedik. Hayırsever arkadaşlarımızın sayesinde bu işi yaptık. Farklı ünvanla ilgili konuda avukatım cuma günü gerekli belgeleri açıklayacak. Bu konuda tamamen yaptığım işin arkasındayım" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel