7 dalgadan atladılar dilek tuttular!

Karadeniz Bölgesi'nde geleneksel olarak kutlanan “Mayıs Yedisi”, Ordu’nun Fatsa ilçesinde coşku ile kutlandı.Sabahın erken saatlerinde Fatsa ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar sahil boyunca açılan tezgahlarda alışveriş yaptılar. Çoğu vatandaş da halk a

7 dalgadan atladılar dilek tuttular!

Karadeniz Bölgesi'nde geleneksel olarak kutlanan “Mayıs Yedisi”, Ordu’nun Fatsa ilçesinde coşku ile kutlandı.

Sabahın erken saatlerinde Fatsa ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar sahil boyunca açılan tezgahlarda alışveriş yaptılar. Çoğu vatandaş da halk arasında uğur getirdiğine inanılan deniz dalgasından atlayarak şifa aradı. Vatandaşlar, “20 Mayıs günü Karadeniz Bölgesi’nde Mayıs Yedisi olarak kutlanır. Bu bahar bayramıdır. Karadeniz halkının kendine özgü bayramıdır. Bu bayramda yaşlılar deniz suyundan şifa bulurlar” dediler.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve beraberindekiler de denize girerek 7 dalgadan atladılar. Şener, “Tüm dileklerimizi biz Allah’tan dileriz. Bunlar vesile ve dileğim 400 milletvekili ile Meclis'te olmaktır. Ordu ilimizde de 5’te 5 yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Karadeniz Bölgesi'nin bazı yerlerinde sürdürülen geleneğe göre Mayıs Yedisi'nde sacayağın içinden geçilerek denize 7 çift, 1 tek taş atılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel