6.Zigana dağı kış şenlikleri gerçekleştirildi

Gümüşhane Valisi Mayda: ''Özellikle sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerin yanında kış turizmini de canlandırmak, göz önüne getirmek istiyoruz' Torul Kaymakamlığı'nca düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı,

6.Zigana dağı kış şenlikleri gerçekleştirildi

Gümüşhane Valisi Mayda: ''Özellikle sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerin yanında kış turizmini de canlandırmak, göz önüne getirmek istiyoruz' 

Torul Kaymakamlığı'nca düzenlenen şenliğe Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Torul Kaymakamı Recai Karal ile sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
     
Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, şenliklerin birliktelik ve kaynaşmayı sağladığını, var olan değerleri tanımaya vesile olduğunu belirtti. 
     
Turizmi gerek Gümüşhane gerekse bölgenin gelişmesi ve kalkınması olarak gördüklerini ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi: 
     
''Özellikle sahip olduğumuz tarihi ve kültürel değerlerin yanında kış turizmini de canlandırmak, göz önüne getirmek istiyoruz. Bölgemizde artış gösteren yabancı turist heyetlerini ilimize çekmenin gayreti içindeyiz. Kalkınmayı bölgesel düşünüyoruz.
 
Bölgemizde turizm master planı doğrultusunda bütün yaylalar birbirine asfalt ve taş yolla bağlanacak, yerli ve yabancı turistleri yaylalarımıza rahat bir şekilde ulaştırmış olacağız. Mevcut nesil ile gelecek nesil hep birlikte değerlerine sahip çıkacak, arada kuracağımız köprü ile bağlarını koparmamış olacak.'' 
     
Halk oyunları gösterileri, kar üzerinde halat çekme yarışının yapıldığı şenlikte, Acayip Animasyonlar Atölyesi de kukla gösterisi sundu. Şenlikte Vali Mayda, Belediye Başkanı Canlı, Kaymakam Karal ve vatandaşlar, kemençe eşliğinde horon oynadı. 
     
Şenlik, akşam saatlerinde yapılacak meşaleli kayak gösterisiyle sona erecek. 
     
Öte yandan şenlik öncesi Torul Kaymakamlığı'nca restore edilen Gençlik Merkezi'nin açılışı da yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel