61.hükümette ayrımcılık beklentisi

Meclis Başkanı Haydar Revi, kurulacak hükümette, Trabzon’un bir bakanının olmasını ümitle beklediklerini belirterek “ Kırsal ve kentsel projelerin takipçisi olacak, 6 Trabzon Milletvekilinin de şehrin çıkarları için ortak çalışma yapması gerektiğine inanı

61.hükümette ayrımcılık beklentisi

Meclis Başkanı Haydar Revi, kurulacak hükümette, Trabzon’un bir bakanının olmasını ümitle beklediklerini belirterek “ Kırsal ve kentsel projelerin takipçisi olacak, 6 Trabzon Milletvekilinin de şehrin çıkarları için ortak çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Trabzon İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi yeni kurulacak hükümetin Doğu Karadeniz Bölgesine pozitif ayrımcılık yapmasını bekliyoruz dedi.

Trabzon İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi, 12 Haziran genel seçimleri sonrası, Türkiye demokrasisinin mükemmel bir sınav verdiğini belirtti. İktidarı ve muhalefeti ile Trabzon özelinde seviyeli, projelerin tartışıldığı ve seçim platformunu başka kulvarlara çekmek isteyenlere fırsat verilmeyen bir sürecin tamamlandığına dikkat çeken Revi “Şimdi kurulacak olan hükümetin bir an önce icraatlarına başlamasını bekleyeceğiz” dedi.

YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENDİRİLMELİ

Seçimden önce, bütün partilere yeni bir anayasa hazırlığı için çağrıda bulunduklarını hatırlatan Revi “Artık yeni bir anayasa ile ülkenin üniter yapısına uygun yerel yönetimlerin güçlendirileceği bir yapıya kavuşması gerekiyor” dedi. Revi, İl Genel Meclisi üyelerinin özlük haklarının da bu yeni anayasa ile bir statüye oturtulması gerektiğini de vurguladı

61. HÜKÜMETTEN POZİTİF AYRIMCILIK BEKLENTİSİ

Trabzon İl Genel Meclisi başkanı Haydar Revi, 61. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden doğu Karadeniz bölgesi için pozitif ayrımcılık beklediklerini belirterek “ Siyasi iktidara Doğu Karadeniz bölgesi gerekli desteğini gösterdi. Kurulacak olan 61. Hükümette, Trabzon’un bundan önce olduğu gibi kabinede bakanının olmasını ümit ediyoruz. Bu konuda beklentimiz var” şeklinde konuştu. Hükümetin Köydes uygulamalarında Karadeniz Bölgesine en büyük payı vermesini de isteyen Revi “Diğer projelerinde takipçisi olacağız” dedi.

HER VEKİLİ BİR DOSYA

Bu arada, Revi, İl Genel meclisinin yeni anayasal, uygulamalar, Trabzon yatırımları ve beklentilerinin yanı sıra önerilerinin de yer alacağı birer dosyayı Trabzon Milletvekillerinin TBMM’sinde yemin etmesinden sonra teslim edileceğini de belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler