61. Trabzon Suresi

Trabzonlu ilahiyatçı Profesör Mehmet Okuyan, 61’nci sürenin Trabzon Suresi olduğu söyledi. 1 yıl önce katılmış olduğu bir söyleyişi de konuşan ve sosyal paylaşım sitesine yeni düşen Okuyan’ın bu sözleri çok tartışılır. Okuyan, “

61. Trabzon Suresi

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzonlu ilahiyatçı Profesör Mehmet Okuyan, 61’nci sürenin Trabzon Suresi olduğu söyledi. 1 yıl önce katılmış olduğu bir söyleyişi de konuşan ve sosyal paylaşım sitesine yeni düşen Okuyan’ın bu sözleri çok tartışılır. Okuyan, “  Hocam yine yaptın yine Lazlık diyorlar bana. Ne oldu bir hata yaptım da biz Laz değiliz. Ama bir adamın doğduğu yerden övünmesi ahmaklıktır. Ben Trabzonluyum acayip bir Trabzonlu hastalığı var bende. Allah bu hastalığın şifasını daha çok Trabzonlu yaparak veriyor. Telefon numarama kadar 61 var. Mesela Saf suresinden referans göstereceğim zaman  diyorum ki Trabzon suresi. Neden 61’nci sure. Adam bana diyor ki neden bunu böyle diyorsun diye. Ne var bunda diyorum. O zaman bana diyor ki “Van suresi yok mu?” var. 63’ncü sure “munafukun” suresi. Diyelim. Bunu ben deyince kızıyorlar.”dedi.

Elhamdülillah Trabzonluyum deyince bana kızıyorlar diyen Okuyan, “ Yahu niye kızıyorlar bene anlamıyorum. Sende “Elhamdülillah Ankaralıyım” de nedir bu zorun. Biz oraları görmeden edemeyiz. Biz muhabbet olarak söylüyoruz. Bunu adamlar ırkçılık olarak anlıyor. Irkçılık yapan iblisin askeridir. Benim yemeğim Mısır Ekmeği lahana ve turşudur. Genlerim benim böyle. Bu bir renktir çeşitliliktir. En iyi balık kalkanmış nereden yahu en iyi hamsi balıktır yede bak. Kemençeyi duyduk mu oynarız biz. Hatta namazda bile titreriz.”şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel