61 proje sürüyor!

Trabzon Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kurs düzenledi.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesi içerisinde de yer alan üniversite hazırlık kurslarında ihtiyaçlı ailelerin çocuklarından oluşan 120

61 proje sürüyor!

Trabzon Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik ücretsiz kurs düzenledi.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 projesi içerisinde de yer alan üniversite hazırlık kurslarında ihtiyaçlı ailelerin çocuklarından oluşan 120 öğrenciye eğitim desteği verilecek. Trabzon Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri kurslara Zafer Fen Dershaneleri ile Çözüm Dershanesi de katkı sağlıyor.

Kaymaklı mahallesindeki çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi’nde verilecek üniversite hazırlık kurslarına lise ve dengi okullardan 11. ve 12. sınıflar ile mezun olan öğrenciler katılacak. Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 öğretmen görevlendirirken, özel dershanelerden de 4 gönüllü öğretmen görev yapacak. Özel dershaneler ayrıca kitap ve seviye tespit sınavları katkısında bulunacak. Üniversiteye hazırlık kurslarında öğrencilere hafta sonları ile Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri eğitim verilecek. 4 sınıf olarak planlanan ücretsiz hazırlık kursunda günlük 8 saat ders yapılacak. Kursta öğrencilere Matematik, Türkçe, İngilizce, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih ve Coğrafya dersi verilecek.
 

Kursa katılacak öğrenciler ve aileleriyle Belediye Sosyal Tesisleri’nde bir toplantı yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel dershanelerin de katkılarıyla düzenledikleri üniversite hazırlık kurslarının Trabzon’daki yardımlaşma ve dayanışma duygusunun ne kadar ileri düzeyde olduğunu ortaya koyması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekerek “Kaymaklı Mahallesi Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi’nde yapılacak kursta 120 öğrencimize eğitim desteği vereceğiz. Sosyal sorumluluk anlayışı ile düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi eğitim alarak üniversiteye gireceklerine yürekten inanıyorum. Hiçbir mahallemize ve hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimi vermenin gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında kursa katılacak gençlere de seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, “Üniversite hazırlık yolu zorlu bir yol. Önemi olan sabır ve sebattır. Şartlar ve zaman ne kadar sizleri derslerinize eğilmeyi sağlayabiliyorsa o zamanları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Hiç kimsenin kimseden daha yetenekli olduğunu düşünmüyorum. Planlı ve programlı çalışmak sizleri mutlaka başarıya götürecektir. Gayret sizden, destek bizden, takdir Allah’tan” diye konuştu.


Düzenledikleri üniversite hazırlık kursuna destek veren milli eğitim müdürlüğü, özel dershaneler ve gönüllü öğretmenlere katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, eğitim destek programında başarılı olup üniversiteyi kazanan öğrencilere burs imkanı yanında çeşitli ödüller de vereceklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler