60 yaşında 4 kişiye umut oldu

   Ordu’nun Ulubey ilçesindeki evinde iki gün önce beyin kanaması geçirerek Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 60 yaşındaki Fatma İnan’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından böbrek, akciğer ve karaciğeri bağışlandı.   Ulubey ilçesinin Çukur Çonka

60 yaşında 4 kişiye umut  oldu

 

  Ordu’nun Ulubey ilçesindeki evinde iki gün önce beyin kanaması geçirerek Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 60 yaşındaki Fatma İnan’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi tarafından böbrek, akciğer ve karaciğeri bağışlandı. 

  Ulubey ilçesinin Çukur Çonkara Mahallesi’nde yaşayan evli, 60 yaşındaki Fatma İnan, aniden fenalaşarak kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Ordu Devlet Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen İnan’ın beyin ölümü gerçekleşti.

  İnan’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, üvey oğlu Ünal İnan ve aile yakınları, Fatma İnan’ın organlarını bağışlama istediğini hastane yetkilileriyle paylaştı. Bunun üzerine, Ordu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan, nakil için gerekli işlemleri başlattı. Diğer hastanelerle bağlantı kuruldu ve uygun dokuya sahip hastalar belirlendi. Nakil olacak il ve hastalar belirlenince dün gece saat 02.15’te “akciğer” için İstanbul Göğüs Hastalıkları Hastanesi ekipleri, saat 04.20’de böbrek için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi ekipleri ve 04.50’de ise karaciğer için Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ekipleri Ordu Devlet Hastanesi’ne geldi. Saat 05.15 sıralarında yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından İnan’ın bağışlanan organları alındı.

  Akciğer, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopterle Samsun-Çarşamba Havaalanı’nda hazır bekletilen ambulans uçağa, karaciğer ambulans helikopter ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, böbrek ise karayolu ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.

  Fatma İnan’ın üvey oğlu Ünal İnan, “Annem iki gün önce beyin kanaması geçirdi. Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Beyin hücrelerinin öldüğünü öğrenince biz de organlarını bütün insanlara mesaj olsun diye bağışlamak istedik. Bütün insanları organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Fatma İnan’ın cenazesi bugün Ulubey ilçesinin Uzun Mahmut köyünde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler