6 Kilogram çalındı 200 gram geri geldi!

Ordu’da 5 Mart 2012'de bir kuyumcu dükkanına arka binanın bodrumundan tünel kazarak giren ve 6 kilogram altını alarak kaçan Gürcistan uyruklu 8 kişi tutuklandı. Ordu kent merkezinde 5 Mart 2012’de meydana gelen kuyumcu soygununu gerçekleştirdikten sonra 6

6 Kilogram çalındı 200 gram geri geldi!
Ordu’da 5 Mart 2012'de bir kuyumcu dükkanına arka binanın bodrumundan tünel kazarak giren ve 6 kilogram altını alarak kaçan Gürcistan uyruklu 8 kişi tutuklandı.
 
Ordu kent merkezinde 5 Mart 2012’de meydana gelen kuyumcu soygununu gerçekleştirdikten sonra 6 kilogram altını alarak Gürcistan’a kaçan ve burada yakalanarak tutuklanan 8 kişinin mahkemesi 26 ay sonra sonuçlandı. Mahkeme 8 kişiyi ‘uluslararası altın hırsızlığı’ndan 10 yıla mahkum ederek çalıntı altınların geri iade edilmesini kararlaştırdı.
 
Ancak altınları çaldıktan sonra Gürcistan’a kaçan ve burada altınları eritmek isterken yakalanan hırsızların üzerinden 200 gram altın çıktığı belirtildi. Mahkemenin ardından eritilmiş olarak bulunan 200 gram altın kuyumcu sahibi Ahmet Hamdi Karakoç’a iade edildi.
 
6 kilogram altını çalınmasına rağmen 200 gram altını geri alabilen kuyumcu Ahmet Hamdi Karakoç, “Çalındığı dönem değeri 1 milyon lirayı aşan altınların ancak 200 gramını geri alabildim. Zararım oldukça büyük. Şu anda bir iş yapmıyorum. Bu süreçte Türk makamlarından da gereken desteği görmedim diyebilirim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel