6 ayda 10 eser onarıldı!

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, göreve geldikleri günden bu yana sorumluluk sahalarındaki Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerindeki vakıf eserlerini tek tek ele alarak, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.    2011 y

6 ayda 10 eser onarıldı!

Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, göreve geldikleri günden bu yana sorumluluk sahalarındaki Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerindeki vakıf eserlerini tek tek ele alarak, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

   2011 yılının ilk 6 ayında 10 eserin onarımını tamamladıklarını dile getiren Yıldırımhan, ''Bölge müdürlüğü olarak sorumluluk alanımızda bulunan illerde onarım ihtiyacı olan tarihi kültür varlığı eserlerimizi belli bir program çerçevesinde projelendirerek onarımlarını gerçekleştiriyoruz. 2011 yılının ilk 6 ayında da 10 eseri, onarımını tamamlayarak ibadete açtık. Trabzon Merkez Müftü Camisi, Hızırbey Camisi, İçkale Camisi, Tavanlı Camisi, Kudrettin Camisi ve Sarmaşıklı Mescidi, Araklı Merkez Hacı Hasan Camisi, Giresun Merkez Gemiler Çekeği Camisi, Hacı Miktad Camisi ile Gümüşhane Merkez Emirler Camisini onararak ibadete açtık'' dedi.

     Halen onarımı devam eden 5 eserin bulunduğunu belirten Yıldırımhan, ''İhale edilecek 5 eserle ilgili de çalışmalar sürüyor. Amacımız bölgemizde onarım ihtiyacı olan tüm vakıf eserlerini restore etmektir. 2005 yılından bu yana kurum olarak son derece verimli ve güzel hizmetler yaptık. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün tüm personeli çok fedakarca bir çalışma örneği sergiledi. Sonuçta bölgemiz açısından tam bir başarı öyküsü ortaya çıkmıştır. Emeği geçenlere ve bizlere destek veren herkese şükran borçluyuz'' diye konuştu.

  Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 2005-2010 yılları arasında da 13.5 milyon lira harcayarak 79 eserin onarımını gerçekleştirmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel