"5 şehidi ellerimle taşıdım"

Giresun’un Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde olay yerine ulaşanlar o anları anlattılar. 

"5 şehidi ellerimle taşıdım"

Giresun'un Alucra ilçesinde bir şehit yakını ve askeri personel ile bayramlaştıktan sonra Giresun'a dönüşte Alucra ilçesinde orman alana düşen helikopterde 2'si asker, 5'i askeri personel eş ve çocukları olmak üzere 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı. İlçenin Tohumluk mevkiinde meydana gelen kazayı duyanlar olay yerine giderek yaralılara yardım ettiler. O anları anlatan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Abdullah Çelik, helikopterin arazi şartların çok kötü olduğu bir yere düştüğünü belirterek, “Yaralılara müdahale ettik. 15 kişi olduğunu biliyorduk. 5 şehidi ben kendi ellerimle taşıdım. Yayladaki vatandaşlar helikopteri gördüklerini ve kuyruğunun koptuğunu söylediler. Arazi şartlarının çok zor olduğu bir yere düşmüş. Köylüler hemen müdahale etmiş, ilk müdahale onlar tarafından yapılmış” dedi.

Kaza yerinde yaralılara yardım eden bir vatandaş ise, “Bugün saat 15.00 sıralarında helikopter geçti. Uzun süredir görmemiştik bölgede. Terör olayları nedeniyle veya askerlere kumanya götürdüklerini zannettik. Beş dakika sonra gürültü geldi. Hemen oraya gittik. Helikopter iki ağacın arasına asılı olarak kalmıştı. Parçalarından sedye yaparak yaralıları indirdik. 9 yaralıyı bu şekilde götürdük” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler