5 dakika da horonu öğrendiler

5 Temmuz 2012 tarihinden itibaren bulundukları Rize’de her gün farklı ilçede dans performanslarını sergileyen Ankara Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu için Osetya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Gürcistan ve Sırbistan’dan 2’şer kişi belirlendi. Daha

5 dakika da horonu öğrendiler

5 Temmuz 2012 tarihinden itibaren bulundukları Rize’de her gün farklı ilçede dans performanslarını sergileyen Ankara Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu için Osetya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Gürcistan ve Sırbistan’dan 2’şer kişi belirlendi. Daha sonra ülkeleri temsilen seçilen kişilere horon oynama dersi verildi. 


Bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve 7 ülkenin dans, müzik ve koreografi gösterileri öncesinde seçilen kişiler, 5 dakika sahne arkasında aldıkları eğitimin ardından sahneye çıktı. Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan ekip, tulum sesi ile oynamaya başladı. Oldukça hoş görüntülere sahne olan ülke temsilcileri, daha sonra Atma türküyü hep birlikte seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel