480 saat durmadan çay içtiler

 İş bulmak için 480 saat durmadan çay içtilerRecep Tayyip Erdoğan Rize Üniversitesi ortaklığındaki proje ile "iyi çaydan anlayan gençler" yetiştirmek için 50 gence 480 saatlik çay tadım eğitimi verildi.Gençlerin iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla geli

480 saat durmadan çay içtiler

 

İş bulmak için 480 saat durmadan çay içtiler

Recep Tayyip Erdoğan Rize Üniversitesi ortaklığındaki proje ile "iyi çaydan anlayan gençler" yetiştirmek için 50 gence 480 saatlik çay tadım eğitimi verildi.

Gençlerin iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirilen program kapsamında, 15-29 yaş arasındaki gençler eğitilecek.

43 ili kapsayan program ile gençlerin girişimcilik kapasitesinin artırılması ve desteklenmesi, staj ve işbaşı eğitim imkanları sunulması, genç istihdamı eylem planı hazırlanması hedefleniyor. Program kapsamındaki ilginç projelerden birisi "çay tadımcısı" yetiştirmek oldu.

50 kişiden 20'si işe girdi

 

Recep Tayyip Erdoğan Rize Üniversitesi ile Rize Ticaret Borsası ortaklığında başlanan projeye 220 bin euro kaynak ayrıldı. Türkiye'deki çay üretiminin 3'te 2'sini gerçekleştiren Rize'de hayata geçirilen proje ile "iyi çaydan anlayan gençler" yetiştirilecek.

Çay tadımcısı gençlerin, çayda kıvam ve damak tadı yaratarak kalite ayrımını ortadan kaldırmaları sonucunda çayın pazar payının genişlemesine katkı yapmaları planlanıyor.

Farklı çay kalitelerinin, pazar payında istenen gelişmeyi engellediği belirtilirken, bu sorunların yaş çay satışını zorladığı kaydedildi. Çay tadımcısı gençlerin çaylardaki kalite farkını ortadan kaldırarak genel bir iyileşme sağlayacağı kaydedildi.

Proje kapsamında şimdiden 50 gence 480 saat tadım eğitimi verildiği, 50 kursiyere ise katılım belgesi verildiği belirtildi. Programa katılan kursiyerlerin kamuya ait ve özel çay fabrikalarında 49 gün staj yaptığı, 50 kursiyerin 20'sinin çay tadımcısı olarak fabrikalarda istihdam edildiği belirtildi.

Bu alanda eğitim alan 3 gencin ise tadımcılığı girişimcilik aşamasına taşımak için çalışmalara başladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel